banner1

Tarsus Belediyesi'nden Açıklama

Tarsus Belediyesi'nden Açıklama

Tarsus Belediyesi Tarsus MHP İlçe Başkanı Mehmet Çelik imzasıyla yayınlanan bildiriye ilişkin kamuoyuna açıklama yaptı.

Yapılan açıklama şöyle;

KAMUOYUNUN BİLGİSİNE

Değerli hemşehrilerimiz,

27.10.2022 tarihinde Tarsus MHP İlçe Başkanı Mehmet Çelik imzasıyla yayınlanan bildiriye ilişkin kamuoyu bilgilendirme metnimizi takdirinize sunuyoruz.

Öncelikle, Tarsus siyasetinin; kadınları aşağılayan bir zihniyeti alkışlama seviyelerinden, Cicero alıntıları yaparak ‘’felsefeyle ifade etme’’ düzeyine gelmesinden ötürü müteşekkiriz. Ancak, kendisini; döneminde kapitalizmin ve militarizmin timsali olmuş, sömürgeci barbar tiranların cirit attığı, ahlaki çöküşün başkenti olan Roma’dan güç alarak anlatmayı tercih eden ‘’milliyetçi’’ bir partinin ilçe başkanının düştüğü vahim durumu, Kıymetli Tarsus Halkımızın takdirine bırakıyoruz.

Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Sayın Çelik’in, belediyemizin ismini ‘’rant ve çıkar ilişkileri’’ ile yan yana getirmesini, ‘’eskiden kalma bir alışkanlık’’ olarak yorumluyoruz. Bir önceki dönemde Tarsus halkının yaşam alanlarını gasp ederek yandaşlara peşkeş çekilen HALKIN PARKLARINI unutmuş olabilir mi, merak etmekteyiz… Bu çıkışın, halka ait olan parkların içine kurulan barakalarla, her ağaç altına atılan baklavacı masalarıyla, parkların içine bırakın masa sandalye koymayı; bizzat ÇOCUKLARIMIZIN OYUN ALANLARIN ve TÜYÜ BİTMEMİŞ YETİMLERİN HAKKINI baklavacılara peşkeş çekilmesinin, rantın ve çıkarın ‘’köksaldığı’’ bir düzeni özlemle anması olarak yorumluyoruz.

Sayın Çelik, bir önceki dönemde haksız ve hukuksuzca peşkeş çekilen 116 adet işgaliyeye neden göz yumduğunuzu, halkın haklarının ‘’çok ve güzelce’’ yandaşlarınıza peşkeş çekildiğinde niçin bildiri yayınlamadığınızı, yapılan haksızlıklara ve usulsüzlüklere hangi ilişkiler ve sebeplerle sessiz kaldığınızı da Tarsus kamuoyuyla paylaşmanızı tavsiye ediyoruz. Tarsus’a ait kamu alanlarının Tarsus Belediyesi’nce kimlere, hangi meclis üyelerinize, hangi dolambaçlı yollarla tahsis edilip satıldığını da, ulusal basını davet ederek açıklamanız, Tarsus halkını bilgilendirmeniz; ricasında bulunuyoruz.

Bankalardan ‘’KENTSEL DÖNÜŞÜM ve TOPLU KONUT YAPMA’’ kredileri çeken, ‘’ASFALT YAPMA’’ adı altında yüksek miktarlı kredilerle Tarsus Belediyesi’ni büyük bir borç batağına sürükleyen; ancak ortada ne kentsel dönüşüm ne asfalt ne de toplu konut bulunan Tarsus Belediyesi’nin borçlarını bizler öderken, bu paraların nereye kaybolduğunu da sizlerin araştırmasını rica ediyoruz.

Sayın Çelik’e bildirmek isteriz, bu eylem sizleri rahatsız etse de, Tarsus’ta rant ve çıkar ilişkilerini temizleyen kişi Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’dır. İşgaliyelere son vere kişi Sayın Dr. Haluk Bozdoğan’dır. Parklardaki rant köşelerini, birilerini zengin etme çabalarına yumduğunuz gözleri kör eden; yine Dr. Haluk Bozdoğan’dır.

TESKİ ile ilgili usulsüzlükler bugün değil aylar önce gündeme gelmiştir. M.Ö. isimli şahsa ve yaptığı usulsüzlüklere dair yapılan suç duyurusu, 2022/2044 ihbar no’suyla aylar önce Türk hukuku ve adaletine, bizzat Tarsus Belediye Başkanı tarafından intikal ettirilmiştir.

Yine Tarsus halkına yalan ve yanlış bilgiler verdiğiniz, aslında İmar Ltd. Şti. ile hiçbir bağı ve ilişkisi bulunmayan Z.K. isimli şahıs için 2022/2726 no’lu dosya ile suç duyurusu bizzat Tarsus Belediye Başkanı tarafından bildirilmiştir.

Sayın Mehmet Çelik, sizi; Roma İmparatorluğu’yla ilgilendiğiniz kadar, kurduğunuz 25 yıllık imparatorluğunuzun sırlarını, Tarsus’un nasıl Rantın ve Çıkar İlişkilerinin Başkenti yapılışına göz yumuşunuzu açıklamaya davet ediyoruz.

Bilgisizliğin, cahilliğin, cehaletin, yoksunluğun, adamcılığın, dalkavukluğun, kökleşmiş kirli geleneklerin son bulduğu özel bir günün, CUMHURİYET BAYRAMI’MIZIN 99. Yılını kutlayamaya hazırlandığımız bu günde, en büyük milli değerimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün sözleriyle halkımızın Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyoruz:

‘’EN BÜYÜK SAVAŞ CAHİLLİĞE KARŞI YAPILAN SAVAŞTIR!’’

Cehalet ve bilgisizlikle savaşınızda yanınızdayız!

Kutlu olsun…

S. G.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER