banner1

Günyar, Yerli Malı Haftasını Kutladı

Günyar, Yerli Malı Haftasını Kutladı
Cumhuriyet Halk Partisi Tarsus Belediye Başkan Aday Adayı Op.Dr.Vedat Günyar Yerli Malı haftasının önemine vurgu yaparak '' Kentimizi yönetirken, öz değerlere,milli üretimlere sahip çıkacağız.''dedi.

Dışa bağımlılığı azaltmak ve kendine yetebilen bir ülke olmak için yerli malı kullanımı son derece önemli olduğunu işaret eden  Günyar, bu anlamda geçtiğimiz 20 yıla göre şehir ekonomisinin içinden geçtiği zorlu dönemi hatırlattı.

Tarsus'un genetik tohum ve yerli malı üretiminde bir çok sektörde öncü olduğunu da kaydeden Cumhuriyet Halk Partisi Tarsus Belediye Başkan Aday Adayı Op.Dr.Vedat Günyar   '' Vatandaşın tekrar  yerli malını sahiplenme bilincini yerine getirmek için üretime destek vereceklerini ''söyledi.

Eskiden "Yerli malı, yurdum mali / Herkes onu kullanmalı" dizeleri, ilkokul yıllarında her birimizin zihnine kazınmıştır diyen Belediye Başkan Aday Adayı Op.Dr.Vedat Günyar çağrıda bulunarak aziz toprakların biz verdiklerine sahip çıkalım,dedi.

Hafta boyunca yerli malı üretiminin, tutumlu olmanın, birikim yapmanın ve yerli malı kullanmanın vurgulanacağını ifade eden CHP  Belediye Başkan Aday Adayı Vedat Günyar , “Tutumluluk küçük yaşlarda çocuklarımıza aşılanmalıdır.

Ders araçlarını, giysilerini, harçlığını tutumlu kullanan; boşa akan suyu, gereksiz yanan lambayı kapatan çocuklar, bu güzel alışkanlıklarını büyüdükleri zaman da devam ettirir. Bizler kendi kültürümüzü, kendi öz kaynaklarımızı, değerlerimizi anlatmak adına büyük bir çaba içerisindeyiz.

Gerek tarihi gerek kültürel gerek manevi her alanda ilimizin artılarını tüm dünyaya duyurmak istiyoruz. Tarsus'ta  kuracağımız Kalkınma  Kooperatiflerimiz ile yerli ve yöresel üretimi canlandırmak adına ciddi adımlar atacağız.

Kentimizde yetişen organik ürünler, tarihi mekanlar, tarih kokan konaklar bütün dünyanın  ilgisini çekiyor. Bunları koruyarak, daha üretken bir geleceği birlikte inşa etmek zorundayız. Çocuklarımız bizlerin geleceğidir onlara da bu bilinci en iyi şekilde aşılamalıyız. Yerli Malı Haftasını kutluyorum'diye konuştu.

Tarsus Haber

Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2018, 23:41

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER