banner1

Başkan Varal: 128 Milyar Dolar Uçtu, Fakat Tarsus Çukurova Havaalanı'nda Halen Bir Uçak Uçurulamadı!

Başkan Varal: 128 Milyar Dolar Uçtu, Fakat Tarsus Çukurova Havaalanı'nda Halen Bir Uçak Uçurulamadı!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, 9 ihale, 3 temel atma töreni yapılan, 7 Bakan gören ve 6 farklı tamamlanma tarihi açıklanmasına rağmen bir türlü tamamlanamayan Çukurova Bölgesel Havaalanı bölgesinde üzerinde “128 milyar dolar nerede?” yazılı uçurtma uçurdu.

İnşaat alanını inceleyen Başkan Varal, burada yaptığı değerlendirmede, “128 milyar dolar uçtu, fakat yapımı yılan hikayesine dönen Çukurova Havaalanında halen bir uçak uçurulamadı” dedi.

Başkan Ozan Varal, İlçe Başkan Yardımcısı Erhan Yıldırım, Gençlik Kolları Başkanı Adil Bal ve partili gençlerle birlikte inşaat çalışmaları Tarsus’a bağlı Kargılı, Çiçekli, Çağbaşı mahalleleri sınırları içerisinde süren Çukurova Bölgesel Havaalanı inşaat bölgesine gitti.

CHP Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, “Yaklaşık 10 yıl önce burada ki binlerce dönüm verimli tarım arazileri, ekili bahçeler Çukurova Bölgesel Havaalanı yapılacağı gerekçesiyle kamulaştırılmak suretiyle, insanlarımızın ellerinden alındı. Vatandaşların ödediği vergiler kamulaştırma bedeline harcandı. Maalesef, tarla sahipleri, bahçe sahipleri, o günden bugüne mağdur edildiler” dedi.

“Havaalanının Tarsus ekonomisini canlandıracağı vaat edilen, kente büyük katma değer yaratacağı, iktidarın Tarsus ‘ta neden olduğu işsizliği dahi sona erdireceği vaat edilen bu projede iktidarın yıllardır yapmış olduğu kandırmacanın canlı ve ranta -yandaşa dayalı- politikalarının örneğini görüyoruz” diyen CHP Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, “128 milyar dolar nerede? Sorusunun cevabını alamadığımız gibi, Çukurova Havaalanı’nın neden 10 yıldır bitirilmediği ve ne zaman biteceğinin sorusunun cevabını da alamıyoruz” şeklinde konuştu. 

Yıllardır defalarca temel atma töreni düzenlenen, sürekli bitim tarihi açıklanmasına rağmen bitirilemeyen Çukurova Bölgesel Havaalanı Projesi’nin özünde Tarsus’un makus tarihini gösterdiğini belirten Başkan Ozan Varal, “Bunun dışında uzun yıllar önce bitmesi gereken Pamukluk Barajı bitmedi, Sahil Bandı Projesi bitmedi.

Maalesef AKP iktidarı Tarsus’a 18 yılda sadece bir cezaevi yapmakla övündü. Biz AKP iktidarının, Tarsus’a hak ettiği önemi vermesi gerektiğini her fırsatta vurguladık. Şu anda da halen devam etmekte olan ancak birçok zorunlu tıbbi birimin içerisinde yer almayacağı bir hastane inşaatı var.

Umarız ki hastane kısa süre içerisinde açılır. Fakat hastanenin önünden geçen D-400 karayolu üzerinde yapılan akılsız kavşak isimli çalışmadan ötürü trafik kazaları hergün devam ediyor. Maalesef hastane açılmadan, hastane inşaatı sebebiyle yapılan kavşak çalışmasından dolayı kazalar oluyor, insanlar yaralanıyorlar ve maddi – manevi zarara uğruyorlar. Açılacak hastanenin hasta yoğunluğunun hastane kavşağındaki kazalar dolayısı ile yaralanan yurttaşlarımızın olmamasını ümit ediyoruz. 

Tarsus Çukurova Bölgesel Havaalanın tamamlanmaması AKP iktidarının gerçek yüzünü göstermesi açısından çok önemli. 128 milyar dolar uçtu, fakat Çukurova Havaalanında halen bir uçak uçurulamadı. AKP iktidarının 7 Bakan eskitmesine rağmen Çukurova Havaalanı’nı bitirmemesi, 128 milyar doların nasıl kuş olup uçması gibi, AKP’nin Tarsus’a hak ettiği değeri vermediğini göstermektedir. 

Tarsus ‘un genel iktidar tarafından yıllardır yok sayılması, görmezden gelinmesi CHP iktidarında son bulacak ve yerel yönetimlerde olduğu gibi biz Tarsus’u hak ettiği hizmetlere ulaştıracağız” ifadelerini kullandı. 

İlçe Başkanı Ozan Varal ve Gençlik Kolları Başkanı Adil Bal, ardından üzerinde Türk bayrağı bulunan ve “128 milyar dolar nerede?” yazısının yer aldığı uçurtmaları, yapılması planlanan havaalanı çevresinde uçurdular.

Tarsus Objektif

Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2021, 17:26

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER