banner1

Başkan Bozdoğan ; 'Doğruları Halkıma Açıklayacağım'

Başkan Bozdoğan ; 'Doğruları Halkıma Açıklayacağım'

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, kendisinden önceki belediye başkanı döneminde kentsel dönüşüm  ve asfalt için 38 milyon TL kredi çekildiğini belirterek “Kentsel dönüşüm yapılmadı mı? Yapılmadı. Asfalt ve parke için harcanan para ise toplamda 2 milyon TL.  

Peki geri kalan 36 milyon nerede? Meclis üyelerine gelin birlikte araştıralım dedim. Maalesef bu yapılmıyor.  Bu halkın parası” dedi. Son belediye meclisinde önceki dönemden kalan 28 dosyayı kamuoyuna açıklamak istediğini ancak bazı meclis üyelerinin buna izin vermediğini kaydeden Bozdoğan, “Halkın doğruları bilinmesi engelleniyor. Halkıma doğruları açıklayacağım” dedi.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, katıldığı bir televizyon programında son zamanlarda mecliste yaşanan gerginliğe, önceki dönemden kalan 28 dosyayı açıklamasının engellenmesine ve hizmetlere yönelik açıklamalarda bulundu.

“HEM BORÇ ÖDEDİK HEM DE ÇOK GÜZEL İŞLER YAPTIK”

Önceki dönemden kalan sadece banka kredi borçlarının 60 milyon TL’sini ödediklerini belirten Bozdoğan, “2018 Aralık ayı ile 2019 Ocak ayında yüksek faiz oranlarıyla 38 milyon TL kredi çekiliyor. Bu kredi kentsel dönüşüm, asfalt ve parke taşı için çekilmiş.

Kentsel dönüşüm yapılmadı mı? Yapılmadı. Asfalt ve parke için harcanan para ise toplamda 2 milyon TL.  Peki geri kalan 36 milyon nerede? Meclis üyelerine gelin birlikte araştıralım dedim. Maalesef bu yapılmıyor.  

Bu halkın parası. Tüm bunlara rağmen bu kadar borç ödedik. Borç öderken çok güzel işler de yaptık.  Şuan parası ve gücü olan bir Tarsus Belediyesi var. Çünkü kimse çalmadı, çaldırtmadı” şeklinde konuştu. 

“HALKIN DOĞRULARI BİLMESİNİ ENGELLEDİLER”

Meclis kürsüsünde açıklamasını yaptığı 28 dosyaya da değinen Başkan Bozdoğan, şu açıklamalarda bulundu: “ Bazı evraklar açıklanırken, o evrakların açıklamasına engel olunursa bu bir saygısızlık olur. Halkın doğruları bilmesini engelleniyor.

Ben de meclis kürsüsüne halkın avukatı olduğumu belirttim. Halkıma doğruları, dosyaları açıklayacağım. Rahmetli Ecevit’in sözüne vurgu yaparak, hak ve halk yolundan ayrılmayacağımı bildirdim. Burada halktan bir şeyleri sakladığınız zaman, o zaman halk seçimde sandıkta cevabını verecektir” 

“KİMSEYLE KAVGA ETME NİYETİNDE DEĞİLİM”

Bazı meclis üyelerinin yapılan hizmetleri takip etmediğini söyleyen Bozdoğan, “Sağlımızı kaybediyoruz, vücudumuzu da kaybediyoruz, yarın öbür gün öleceğiz, koltuklarda kaybedilir, bir insan üç şeyi kaybetmemeli. İtibar, onur ve erdemini. İyilik bilgelikte yatar, kötülük cehalette yatar, belli bir eğitim almış insanlar gerçekleri, doğruları görmüyorsa, meclisteki konuşmalar çok farklı yerlere geliyor.

Ben kimseyle kavga niyetinde değilim, kavga etmekte istemiyorum. Ama şunu da bilmelerini isterim. Bazı meclis üyeleri, kaç yeşil alan açtığımızı, sosyal donatı alanlarını ve yaptığımız hizmetler bilmiyorlar, çünkü açılışlarımıza gelmiyorlar” dedi. 

“MUHALEFET ALGILAMA YÖNTEMİ İLE HALKI KANDIRIYOR”

Başkan Bozdoğan açıklamalarının devamında şu sözleri ifade etti:“Muhalefetten istediğim tek bir şey, onların siyaset yaparken, siyasallaşmayı bir belediye başkanının asla yapmayacağını burada ilk göreve geldiğimde söyledim. Rozetimi çıkartıp, asla ve asla siyaset yapmayacağım dedim, hizmet yapacağım.

Ben hizmet yaparım, hizmetin siyasallaşmasını ilçe teşkilatları yapar. Bütün konuşmalarımda da bunu söyledim. Ama meclisi öyle bir hale getiriyorlar ki, algılama yönetiminde halkı kandırarak yapıyorlar. Belediyemizin iştiraki olan İmar şirketi borcu ne diyorlar, batıyor diyorlar ve videolar yayınlıyorlar.

Şirketin alacağı, bankalarda ne kadar parası var? Ne kadar çek var? Kimse bunu sormuyor. Göreve geldiğimde sadece temel atılmış vaziyette bir toplu konut vardı. Geçen gün bir banka ile görüştük, imza atıldı.  Toplu konut sahiplerine 0.98 faiz oranı ile kredi çekmeleri için anlaşmaya vardık.

Yeter ki vatandaşımız kazansın. Diğer taraftan daha önce tefe tüfe farkı almadık, tapu harçların ödemelerinde yardımcı olduk, indirimler yaptık.  . Muhalefet olarak bazı şeyleri, halka algılama yönetimi ile kandırmaya çalışırsanız, yalan yanlış bilgiler verirseniz, , halk en sert şekilde cevabını sizlere verir.” 

Başkan Bozdoğan son olarak, 2022 yılında yapacağı yatırımları tek tek açıklayarak, detaylarını kamuoyu ile paylaşacağını bildirdi. 

Tarsus Objektif

Güncelleme Tarihi: 08 Kasım 2021, 14:44

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER