banner1

Tarsus'ta yeni panoramik röntgen cihazı hizmete girdi

Tarsus'ta yeni panoramik röntgen cihazı hizmete girdi
Başhekim Halil İbrahim  Sağaslan  Tarsus Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde vatandaşlara en iyi hizmeti vermeye çalıştıklarını  kaydetti.

En iyi sağlık hizmeti vermek için gayret gösterdiklerini aktaran Sağaslan "Tek bir filmde diş, çene kemikleri ve çene kemiklerindeki patolojik oluşumların görüntülenmesini sağlayan panoramik röntgen uygulaması, diş tedavilerinde etkili sonuç alınabilmesi için önemli bir uygulamadır.

Bu şekilde erken teşhis ve tedavi için son derece önemlidir.Bu film  teşhis ve endikasyonda hekimlerimize büyük kolaylık sağlıyor.

Bilindiği gibi, panoramik röntgen filmleri, tedavi planlamasının daha hızlı ve eksiksiz biçimde yapılmasına yardımcı röntgen filmleridir.

Panoramik röntgene, çene ve dişlerde gözle görülemeyen kist, çürük ve tümör gibi oluşumların teşhisinde ihtiyaç duyulur.

Çene ve dişlerle ilgili cerrahi müdahalelerden önce hekimin görmesi gereken bir röntgendir. Çünkü bu röntgenler tedavi yapılacak alanı geniş bir biçimde gösterir ve operasyonun başarısını arttırır” ifadelerini kullandı.

Başhekim Sağaslan günde ortalama 500 hastanın muayene edildiğini de sözlerine ekledi.

Tarsus Haber

Güncelleme Tarihi: 20 Ocak 2020, 21:51

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER