banner1

Tarsus'ta Doktorlar Cumhuriyet Meydanı’nda Buluştu

Tarsus'ta Doktorlar Cumhuriyet Meydanı’nda Buluştu

Türkiye’de modern tıp eğitiminin başladığı gün olarak kabul edilen ve tıp alanında çalışanlar için bir anma ve kutlama günü olan 14 Mart Tıp Bayramı vesilesiyle doktorlar Cumhuriyet Meydanı’nda buluştu.

Düzenlenen buluşmaya katılım sağlayan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan ve hekimler Atatürk Anıtı önünde saygı duruşunda bulunarak istiklal marşı okudular. Düzenlenen buluşmada hekimlere Tarsus Belediyesi tarafından Lokman Hekim’in “Her gün bir elma yiyenin öldüğüne şaşarım!” sözüne binaen elma dağıtıldı.

BAŞKAN BOZDOĞAN, ‘’ MESLEKTAŞLARIM İÇİN YÜKSELTİLEN SESLERİN SAVUNUCUSU VE DESTEKÇİSİ OLACAĞIMIN BİLİNMESİNİ İSTERİM’’

Sağlıklı bir toplum için vatandaşlara gece gündüz demeden hizmet vermeyi ve meslek icabı karşılaştıkları her türlü zorluklara rağmen hizmetlerini özveriyle devam ettirdiklerini ifade eden ve bu vesileyle meslektaşlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutlayan Başkan Bozdoğan, ‘’ Ülkemizde hekimlerimizin; özlük haklarının iade edilmesi, çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve mesleklerini daha ‘sağlıklı’’ koşullarda icra edebilmeleri için yükseltilen seslerin savunucusu ve destekçisi olacağımın bilinmesini isterim.

Bu saygın ve onurlu mesleği büyük bir özveriyle yapmak için gayret göstererek ve insanlığa daha nitelikli bir yaşam sunmayı amaç edinerek, mesleğini büyük özveriyle yerine getiren tüm meslektaşlarımın 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutlarım’’ dedi.

DR. ALİ CERRAHOĞLU, ’’ BUGÜN İLK İŞİMİMİZ ULU ÖNDERİMİZ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'Ü ZİYARET ETMEKTİR’’

14 Mart Tıp Bayramı’nda düzenlenen buluşmaya katılan Dr. Ali Cerrahoğlu,’’ 1827 yılında Türkiye'de modern tıp eğitiminin başladığı gündür 14 Mart. Bugün sağlık sorunlarımızı konuştuğumuz, bir kutlama, bir anma günüdür. İyi ki varsınız, iyi ki geldiniz. Biz bugün Ata'mızı ziyaret etmeden bir 14 Mart kutlayamayız diye düşündük.

14 Mart’larda yaptığımız ilk iş bizlere özgür bir ülke kazandıran ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü ziyaret etmek, güne onunla başlamak, ona saygılarımızı, minnetlerimizi sunmaktır. Bugünün özellikle pandemi de kaybettiğimiz şehit meslektaşlarımız ve tüm şehitlerimizi de anıyoruz. Meslektaşlarımızın Bayramı kutlu olsun’’ dedi. 

S. G.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER