banner1

Yenice Şehit Hüseyin Aytürk Çok Programlı Anadolu Lisesinde Öğrenciler Hak Mağduriyetimi Yaşadı

Yenice Şehit Hüseyin Aytürk Çok Programlı Anadolu Lisesi ile ilgili yaptığımız haberlerin ardından başka şikâyetlerde gelmeye başladı. Bu seferki iddia bazı öğrencilerin hak mağduriyetleri ile ilgili. İddialar doğruysa gariban öğrencilerin bu hakları nasıl geri ödenecek? Hak mağduriyeti yaşadıklarından bu öğrencilerin bilgileri oldu mu?

Yenice Şehit Hüseyin Aytürk Çok Programlı Anadolu Lisesinde Öğrenciler Hak Mağduriyetimi Yaşadı
Gazetemize gelen iddiaların Mersin İl Milli Eğitim ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yatkilileri tarafından en ince detayına kadar araştırılacağından eminiz.
 
İşte Gazetemize gelen o iddialar;
 
“Mersin/Tarsus /Yenice Şehit Hüseyin Aytürk Çok Programlı Anadolu Lisesinde 2020-2021 eğitim-öğretim yılında 12A elektrik sınıfının 2.donem yapı elektrik ve kuvvet tesisleri dersi yazılı yoklaması yapılmış ve yazılı notları ders öğretmeni C.Ş. tarafından sisteme girilmiştir. Bu yazılı notları okul müdürü A.K.’un bilgisayarı üzerinden silinerek, öğrenci karnelerine ikinci dönem notu 0 (sıfır) olarak geçmiştir. 2 Temmuz 2021 (karne günü) tarihinde okulda bulunan öğrencilere okul müdürünün bilgisi dahilinde ikinci defa 2.donem yapı elektrik ve kuvvet tesisleri sınavı yapılmıştır. Bu yazılının notları okul müdürüne gönderilmiş ve kendisi tarafından sisteme girilmiştir.
C.Ş.’ın sisteme girmiş olduğu yazılı notları ve yazılı kağıtları Okul Müdürü A. K. tarafından kontrol edilmemiştir. Sınıftan yedi öğrenci karne günü olan 2 TEMMUZ 2021 tarihinde okulda olmamaları ve sınava girememeleri nedeniyle yazılıdan 0(sıfır) almışlardır. Karne günü yapılan yazılı yoklamaya gelemeyen öğrencilerin hak mağduriyeti yaşamaları söz konusudur. Okulun meslek lisesi birincisinin belirlenmesi konusunda tereddütler vardır.
Elektrik –Elektronik Alanı öğretmeni C. Ş., sisteme ders notlarını girdiği halde, notların sistemden silinmesi sonucunda, YAZILI YAPMAMASI VE NOT GİRMEMESİ nedeniyle savunma istenmiştir. Savunma istemini ve C. Ş. 'ın cevabı okul müdürü tarafından kendi bilgisayarında yazılarak C. Ş. ‘a imzalatılmıştır. C. Ş. yapmış olduğu yazılı yoklamanın kağıtları okul müdürüne teslim etmiştir.”

 
İddialar bunlardan ibaret.
Ayrıca bu okulda dönem başından beri çok sayıda disipline sevk olduğu bilgisi kulağımıza gelmekte.
Çok sayıda disipline sevk edilen öğrencinin olduğu iddiası da doğruysa gerçekten bu okulda yolunda gitmeyen bir şeylerin olduğu düşüncesindeyiz.
Bakalım bu konuda ne gibi gelişmeler yaşanacak.
Bekleyip göreceğiz.

Tarsus Objektif

Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2021, 20:32

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER