banner1

Yapılan Haberler Ses Getirdi, Umut Can İçin Tarsuslu Halis Yiğit Bağışçı Oldu

Yapılan Haberler Ses Getirdi, Umut Can İçin Tarsuslu Halis Yiğit Bağışçı Oldu
Tarsus'ta yaşayan ve hiperoksalüri hastalığı nedeniyle bağışıklık sisteminde oluşan hasardan dolayı karaciğer nakli olması gereken 23 aylık Umut Can Esen için olumlu gelişme yaşandı.
 
Umut Can’a karaciğer nakli yapılması yönünde çıkan haberler ses getirdi ve Tarsus’un Çöplü Mahallesi’nde yaşayan 28 yaşındaki genç adam, Esen ailesine ulaşarak yaşam savaşı veren Umut Can’a karaciğer nakli konusunda yardımcı olabileceğini ifade etti. 
 
İstanbul’da Koç Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi gören Umut Can’a yapılması gereken karaciğer nakli konusunda yardımcı olmak isteyen Halis Yiğit ile birlikte Umut Can’ın babası İsmail ve annesi Berivan Esen’in konaklama ihtiyaçları, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in girişimleriyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri tarafından çözüme kavuşturuldu.
 
ABLASININ ÖLÜMÜNDEN SONRA “UMUT” DOĞDU

2016 yılında 2 yaşındaki kız çocuklarının akraba evliliklerinde görülen ve enzim eksikliğiyle alakalı bir tür karaciğer rahatsızlığı olan hiperoksalüri rahatsızlığı nedeniyle vefat etmesinin ardından büyük bir yıkım yaşayan Esen ailesi, 2018 yılında doğan oğullarına Umut Can ismini verdi.

İki aylıkken rahatsızlanan ve hastaneye götürülen Umut Can’da da ablasını hayattan kopartan hiperoksalüri rahatsızlığı tespit edildi.
 
Önce Adana, ardından İstanbul’da devam eden zorlu tedavi süresi boyunca Umut Can, tam 10 kez ameliyat masasına yattı.

Karnında şişlik bulunan ve diğer bazı rahatsızlıkları nedeniyle COVID-19 sürecinde oldukça hassas bir dönem yaşayan Umut Can, durumunun kötüleşmesi üzerine yeniden İstanbul Koç Üniversitesi Hastanesi’ne götürülerek tedavi altına alındı.
 
Doktorların, acilen karaciğer nakli olması gerektiği yönünde aileye bilgi vermesi üzerine arayışa geçen Esen ailesi, konuya ilişkin yapılan haberlerin ses getirmesi üzerine çalan telefonlarla birlikte bir nebze de olsa moral buldular.
 
Tarsus’ta yaşayan 28 yaşındaki Halis Yiğit, Umut Can’ın ihtiyacı olan 0 (sıfır) grubu kana sahip olduğunu, her hangi bir rahatsızlığı bulunmadığını ve karaciğer nakli konusunda yardımcı olabileceğini Esen ailesine iletti.
 
Hayırseverlerin desteğiyle zorlu süreci aşmaya çalışan Esen ailesine yardımcı olan Mersin Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile irtibata geçerek Halis Yiğit’in yanı sıra baba İsmail ve anne Berivan Esen’in konaklama sorununa çözüm buldu.
 
KRİTİK GÜN 16 TEMMUZ

Kalıtımsal özelliği bulunan, akraba evliliklerinde görülen ve enzim eksikliğiyle alakalı bir tür karaciğer rahatsızlığı olan hiperoksalüri nedeniyle hayata tutunmaya çalışan Umut Can için kritik gün 16 Temmuz.

Organ bağışı konusunda gönüllü olan Halis Yiğit’in ilk yapılan testlerinde her hangi bir sorunla karşılaşılmazken, 16 Temmuz’da doktorlar, nakil konusunda son değerlendirmelerde bulunup, ameliyat için karar verecekler.
 
İlk çocuklarını kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşarken Umut’un doğmasıyla sevinç yaşadıklarını kaydeden baba İsmail Esen, “Oğlumda da aynı hastalığın olması bizleri gerçekten yıkıma uğrattı.

Maddi ve manevi olarak sarsıntı yaşadığımız bu dönemde hayırseverlerin destekleriyle ayakta durmaya çalışıyoruz.

Kritik süreçte bizlerden desteklerini esirgemeyen tüm hayırseverlere, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Vahap Seçer’e ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkililerine, ayrıca basın mensuplarına sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

Tarsus Objektif

Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2020, 11:19

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER