banner1

Türkiye Emekliler Derneği 22. Olağan Genel Kurulu Yapıldı

Türkiye Emekliler Derneği 22. Olağan Genel Kurulu Yapıldı
Türkiye Emekliler Derneği 22. Olağan Genel Kurulu yapıldı.

TES-İŞ Genel Merkezinde gerçekleştirilen genel kurulda genel başkan Kazım Ergün ve genel mali sekreter Ömer Kurnaz güven tazeledi.

Kongrede yapılan seçimde Genel Başkan Kazım Ergün delegelerin  takdir ve teveccühleriyle Genel Başkanlığa yeniden seçilirken; Genel Sekreterliğe Gazi Aykırı, Genel Mali Sekreterliğe Ömer Kurnaz, Genel Eğitim Sekreterliğine Arif Yıldız ve Genel Teşkilatlandırma Sekreterliğine Abdulkadir Ersal seçildiler.

TES-İŞ kongre salonunda 400 delegenin katılımıyla gerçekleştirilen 22. Olağan Genel Kurulumuzda, Genel Başkanımız Kazım Ergün; “Ülkenin akil insanları emeklilerin memleketin her hadisesinde fikir beyan edebilecek tecrübeye sahip olduğunu belirtti.

Kimsenin emeklileri "yaşı yetmiş işi bitmiş mezar taşı" olarak görmemesi gerektiğini dile getirerek "Mehmetçiğimiz ve diğer güvenlik güçlerimiz cephede savaşıyor. Çok açık söylüyorum ki bütün arkadaşlarımla silahı elimize alıp cephede savaşacak kadar genç ve diriyiz. Bu ülkeye canımız feda olsun" sözlerini kullandı.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Genel Başkanı Ergün Atalay da parlamentodaki işçi kökenli milletvekili sayısının artması sayesinde işçi ve emeklilerin sorunlarının çözülebileceğini savundu. Atalay, eğitime öncelik verilmesi ve eğitimli bireylerin yetiştirilmesi gerektiğini dile getirerek, "Bundan çeyrek asır evvel işçi çocuğunun üniversiteye gitme oranı yüzde 2 oranındaydı.

Şimdi ise yüzde 25 civarındayız. Bu ülkeyi eninde sonunda işçi kökenli bireyler yönetecek" dedi. Türkiye'deki emekli aylıklarına dikkati çeken Atalay, "Kamu sözleşmelerinde talebimiz şu, 'Biz çalışan işçiye ne zam alıyorsak işçi emeklilerine de aynı zammı verin' diyoruz. Şunun bir kaide olması lazım, emekli maaşı asgari ücretin altında olmamalı" diye konuştu.

Devlet Eski Bakanı Murat Başesgioğlu da kongremizde yaptığı konuşmada; Devlet Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı görevlerinde bulunduğu süreler zarfında Türkiye Emekliler Derneğimiz ile tanıştığını ve birçok ortak çalışma içerisinde bulunduklarını belirterek, “Türkiye Emekliler Derneği’nin değerli Genel Başkanı Kazım Ergün ve değerli ekibinin samimi çalışmalarını yakından izleme fırsatı bulmuş olmanın mutluluğunu yaşıyorum.

Bu kuruluşun dünyaya örnek olacak yeni hizmetler, yeni projeler üreteceğine gönülden inanıyorum. 22. Olağan genel kurulunuz emeklilerimize ve ülkemize hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

Kongremize katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu; Derneğimizin 22. Olağan Genel Kurulu'nda, “Batı ülkelerindeki işçi ve emekli sendikalarının birçok varlığa sahip olduğunu, Türkiye'deki sendikaların da bu hakkı elinde bulundurduğunu belirtti.

Milli servetin milletin emekçilerine ait olduğunu vurgulayan Erdoğdu, "Bu mesele millete ve çocuklarınıza olan sorumluluğunuzdur. Eğer tercihlerinizi bu yönde vicdanınızla imanınızla ve irfanınızla kullanmazsanız, bugün geldiğimiz güne döneriz" diye konuştu. Erdoğdu, emeklilerin yüzde 75'inin 55 yaş ve üzerinde olduğunu aktararak "Emeklilikte yaşın düşmesi gerekiyor çünkü yeni bir teknolojik düzenle karşı karşıyayız.

Her şeyi robotlar yapacak, toplam faktör zenginliği bu kadar artmış. Biz artık erken emekliliği hak ediyoruz. Gerçek bir halkçı iktidar mümkün olduğu kadar sosyal güvenlik dengelerini bozmadan erken emekliliği savunmalıdır" ifadelerini kullandı.

Kongremizde konuşma yapan KKTC Güzelyurt Eski Milletvekili ve Hür-İş Federasyonu Genel Başkanı Ahmet Çaluda da Türkiye Emekliler Derneğimizin emeklilere hizmet yarışında geldiği noktanın her türlü övgüye sahip olduğunu belirterek; “Bir çoğuna şahit olmanın mutluluğunu yaşıyorum. İnanıyorum ki saygıdeğer Genel Başkanımız Kazım Ergün ve ekibi emekliye yakışan yepyeni hizmetlere imza atacaklardır” dedi.

TES-İŞ kongre salonunda Genel Sekreterimiz Gazi Aykırı’nın açış konuşmasıyla başlayan 22. Olağan Genel Kurulumuza, 108 Şubemizden toplam 400 delegemiz katıldı. Aykırı yaptığı konuşmada; 1970’te kurulan ve 48 yıldır emeklilerin, dul ve yetimlerinin hizmetinde olan derneğimizin bugün 22. Olağan Genel Kurulu’nu her zamanki gibi yine coşkuyla gerçekleştirdiğini belirterek; “48 yılda; 108 şubeye ve 1 milyon üyeye ulaşmış olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. 22. Olağan Genel Kurulumuz bütün teşkilatımıza, emeklilerimize, ülkemize hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

Kongremizin Divan Başkanlığı’nı Yol-İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar yaptı. Ağar yaptığı konuşmada; “TÜED 1 milyon üyesiyle Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşlarından birisi. Dileriz, 12 milyon 500 bin emeklimiz de tercihlerini ve iradelerini kullanarak bu büyük aileye destek olurlar ve üye sayınız kısa zamanda milyonları aşar” dedi.

Divanda ayrıca şu isimler yer aldı:

Divan Başkan Yardımcıları; TES-İŞ Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Ferudun Yükselir ve Yol-İş Sendikası Genel Eğitim Sekreteri Ahmet Kılıç,

Divan Katip Üyeleri ise; Eskişehir Şube Başkanımız Arif Duru, Sivas Şube Başkanımız Ziyaaddin Yılmaz, Bafra Şube Başkanımız Ünal Bandır.

Türkiye Emekliler Derneğimiz’in 22. Olağan Genel Kurulu’nda Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un tebrik telgrafları da okundu. Kongreye; SGK Başkan Yardımcısı Cevdet Ceylan, SGK Başkan Yardımcısı Lütfi Aydın, SGK Yönetim Kurulu Üyesi Salih Kılıç, SGK Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Özkan, SGK Yönetim Kurulu Üyesi Murat Cangül, SGK eski Yönetim Kurulu Üyesi Hamdi Muhoğlu, MHP Eski Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor, Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürü İsmail Yılmaz, SGK Yönetim Kurulu Danışmanları Ahmet Özkan ile Fazıl Kara, SGK Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Şube Müdürü Ünal Ceylan, Tüm İşçi Emeklileri Derneği Genel Başkanı Satılmış Çalışkan ve Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Sarıoğlu, Ankara Barosu'ndan Recai Karabıyık, Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Kadir Arıcı, Liman- İş Sendikası Genel Sekreteri Bülent Aykut, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Sekreteri Hasan Hüseyin Coşkun, Kamu-Sen Eski Genel Başkanı Resul Akay, Hak-Sen Genel Başkanı Ayhan Çivi, Hak-Sen Teşkilatlanma Sekreteri İsmet Taş, Alaplı Eski Belediye Başkanı Sedat Atalay, Sağlık Hak-Sen Genel Başkanı Selahattin Karaca, Eğitim Hak-Sen Genel Başkanı Hanifi Gökçek, Karadenizlilerin Sesi Gazetesi imtiyaz sahibi Osman Işık da katıldılar.

TÜED 22. Olağan Genel Kurulu’nda tüzük tadilatı da gerçekleştirildi. Buna göre Türkiye Emekliler Derneği Genel Merkezi yönetim kurulu zorunlu organları şu şekilde oluştu:

Genel Başkanlık, Genel Sekreterlik, Genel Mali Sekreterlik, Genel Eğitim Sekreterliği, Genel Teşkilatlandırma Sekreterliği.

Kongrede yapılan seçimde Genel Başkanımız Kazım Ergün delegelerimizin takdir ve teveccühleriyle Genel Başkanlığa yeniden seçilirken; Genel Sekreterliğe Gazi Aykırı, Genel Mali Sekreterliğe Ömer Kurnaz, Genel Eğitim Sekreterliğine Arif Yıldız ve Genel Teşkilatlandırma Sekreterliğine Abdulkadir Ersal seçildiler.

Tarsus Haber

Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2018, 15:11

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER