banner1

Tarsus'un Kurtuluşunun 100.Yılı Coşkuyla Kutlandı

Tarsus'un Kurtuluşunun 100.Yılı Coşkuyla Kutlandı

Tarsus Belediyesi, Milli Mücadelenin önemli sembollerinden olan Tarsus’un, Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 100. Yılını düzenlenen törenle coşku ile kutladı.

100.Yıl Kurtuluş Kutlamalarına yüzlerce vatandaş katıldı. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, vatandaşlarla bir araya gelerek, Tarsus Belediye Bandosunun çaldığı marşlar eşliğinde Aznakay Parkı’ndan Cumhuriyet Meydanı’na kadar Kurtuluş Yürüyüşü gerçekleştirdi. Başkan Bozdoğan,’’ Şanlı tarihimize yerini altın harflerle yazdıran 27 Aralık, Tarsus'un onurudur. Bu onuru ilelebet yaşatacak, nesilden nesile aktararak, coşkusunu kuşaklara aktaracağız.’’ dedi.

Türkiye'nin dört bir tarafından gelen Kuva-yi Milliye Mücahitleri Derneği üyeleri ve vatandaşlar ile kutlamalar başladı. Dernek üyeleri, kendilerini karşılayan Başkan Bozdoğan’a Türk bayrağı hediye ederken, Başkan Bozdoğan ise üyelere çiçek verdi. Daha sonra vatandaşlar ile birlikte törenlerin yapılacağı Cumhuriyet meydanına kadar Kurtuluş Yürüyüşü gerçekleştirildi.

BAŞKAN BOZDOĞAN,’’ 27 ARALIK TARSUS'UN GURURUDUR’’

Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan törende, Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Atatürk Anıtına çelenk sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra Başkan Bozdoğan, vatandaşlarla konuşarak, kentin 100. Kurtuluş Yıldönümünü kutladı.

Günün anlam ve önemini anlatan konuşma ve okunan şiirlerden sonra kürsüye çıkan Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan,’’ Değerli Hemşehrilerim, 27 Aralık, Tarsus’un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 100.yılı.1921 yılında şehrin top yekûn; kadınıyla genciyle, çocuğuyla, ihtiyarıyla Fransız’a karşı verdiği özgürlük mücadelesi, 100.yılında Dünya’nın en saygın anma törenlerinden birisi olup çıkmıştır.

100 yıl önce onca imkânsızlık, onca çaresizlik ve yokluk içinde kazanılan bu zafer, 10 bin yıllık şehrimizin onur mücadelesinin en önemli ve en değerli sürecini teşkil etmektedir. 100 yıllık kentli olma bilincinin en güzel örneklerinde birisi olan Tarsus’un ismiyle, kahramanlıklarıyla, destanlarıyla, yüzyıllar boyunca yaşayacağı, onlarca yüzyıl dönümü kutlayacağı için gurur duyuyoruz. ‘’dedi.

BAŞKAN BOZDOĞAN,‘’BU UNUTULMAZ MÜCADELE YOLUMUZU AYDINLATAN EN MUKADDES DEĞERDİR’’

Başkan Bozdoğan,’’ Tarsus Halkının düşman birilerine karşı her mevzide verdiği unutulmaz mücadele, bugün bu topraklarda; yolumuzu aydınlatan, en mukaddes değer olmaktadır. Bu değerler toplamı, Tarsus’u; Kurtuluş Destanlarımızın baş köşesine koymakta ve tarihin en anlamlı mücadeleleri arasında, saygın bir yere koymaktadır.  

21 Aralık 1921’den günümüze, aziz topraklarımızda daima birlik ve beraberlik içinde yaşamış, bu tarihe canlı tanıklık etmiş, toplumun her kesiminden hemşehrimizi saygıyla anıyorum. Kurtuluşumuzun tarihe altın harflerle yazılmasında kan dökerek ruhlarını teslim etmiş tüm şehitlerimizi, büyük bir özlem ve saygıyla anıyorum.

Ülkemizin tam bağımsızlığı ve bütünlüğünü sağlama gayretiyle ebediyete intikal etmiş tüm şehitlerimizi saygıyla sanıyorum. Anadolu’nun işgallere başkaldıran şehrinden, nice yüzüncü yıl kutlamalarında birlikte olmak, birlikteliğini dostluğun ve kardeşliğin sıcaklığıyla buluşmak ümidiyle, saygı ve selamlarımı iletiyorum.’’ diye konuştu.

Tarsus Objektif

Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2021, 15:18

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER