banner1

Tarsus'un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 97. Yıldönümü İçin Tüm Hazırlıklar Tamamlandı

Tarsus'un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 97. Yıldönümü İçin Tüm Hazırlıklar Tamamlandı
27 Aralık Tarsus’un Düşman İşgalinden Kurtuluş’unun 97. yıldönümü kapsamında düzenlenen kutlama programı için tüm hazırlıklar tamamlandı.

Tarsus’un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 97. yıldönümü kutlama programı için tüm hazırlıkları tamamladıklarını ifade eden Belediye Başkanı Şevket Can, birlik ve beraberlik içerisinde dolu dolu kutlayacaklarını söyledi.

HAFTA SONU SATRANÇ VE BRİÇ TURNUVASI VAR

Başkan Can, kutlama programının 21 Aralık 2018 Cuma günü Ulu Cami’de öğle namazına müteakip ‘Şehitlerimiz için mevlid okunması’ ile başlayacağını, 22 Aralık Cumartesi günü belediye tesisleri içerisinde saat 10.00’da Kurtuluş Kupası Satranç Turnuvası ve 17.30’da Kurtuluş Kupası Satranç Turnuvası Ödül Töreni, 23 Aralık Pazar günü yine belediye tesisleri içerisinde saat 13.00’da, Kurtuluş Briç Müsabakaları Açılışı’nın saat 17.00’da da Kurtuluş Briç Müsabaları Ödül Töreni, 24 Aralık Pazartesi günü saat 09.00’da Atatürk Bulvarında Okullar Arası Kurtuluş Kros Koşusu, 25 Aralık Salı günü Asutay İşhanı Güner Baykal Toplantı Salonunda Cezmi Yurtsever’in konuşmacı olarak katılacağı Tarsus’un Kurtuluş Destanı ve Kuvayi Milliye Hareketleri Konulu Konferans, 26 Aralık Çarşamba günü saat 12.00’da Yarenlik Alanında Tarsus Türk Halk Müziği ve TASKED sanatçılarının seslendireceği Kahramanlık Türküleri ve Şiirleri, saat 13.30’da Tarsus Ortaokulu içerisinde Tarsus Kuvayi Milliye Derneği ve Kent Konseyi’nin düzenlediği Molla Kerim Köşesi Açılışı ve Resim Sergisi, saat 18.30’da Cumhuriyet Meydanında Halkoyunları Gösterisi, Kilis Davul Gösterisi, Mehter Takımı Gösterisi, Konser ve Sinsin gösterileriyle devam edeceğini ifade etti.

KUTLAMALARIN SON GÜNÜ ATATÜRK GÖSTERİ MERKEZİ AÇILIYOR

Kutlamaların son günü 27 Aralık Perşembe günü saat 08.45’de Aznakay Parkı (Cetvel Köprübaşından) Kuvayi Milliye Meydanında Milis Kuvvetlerin Karşılanması ve Kortej Yürüyüşü ile başlayacağını belirten Belediye Başkanı Şevket Can, saat 09.15’de Şehitlikte Şehitler abidesinde Dua Okunması, saat 10.00’da Cumhuriyet Meydanında Kurtuluş Kutlama Töreni, saat 18.00’da Kırklarsırtı Mahallesinde yapımını tamamladıkları 54. Açılışları olacak olan Atatürk Gösteri Merkezi açılışı, Hadise ve Ali Kınık konseriyle sona ereceğini söyledi.

Tarsus’un Milli Mücadele döneminde işgalden en çok etkilenen şehirlerden birisi olduğunu belirten Belediye Başkanı Şevket Can, ‘’ Milli mücadelede sonucunda Türklerin asla esir edilemeyeceği, söz konusu vatan olunca gözlerini kırpmadan canlarını seve seve feda edeceği dosta düşmana gösterilmiştir.

Aziz Atalarımızın kanları, canları pahasına verdikleri kutsal mücadeleler sonucunda, kurtardıkları bu güzel kentimizin Kurtuluş Bayramına tüm halkımızı davet ediyorum” dedi.

Tarsus Haber

Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2018, 23:44

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER