banner1

Tarsus'ta Lokantacı Esnafının Kermes İsyanı

Tarsus Kebapçılar, Lokantacılar ve Pastaneciler Odası Başkanı Ali Tavman, “Kermesler Esnaflarımıza Ciddi Zarar Veriyor”

Tarsus'ta Lokantacı Esnafının Kermes İsyanı

Tarsus Kebapçılar, Lokantacılar ve Pastaneciler Odası Başkanı Ali Tavman, kermeslerin kanayan bir yara olduğunu kaydetti.

Başkan Ali Tavman, kermeslerin esnaflara zarar verdiğini ifade söyleyerek  “Yapılan hiçbir hayra karşı değiliz.Ancak eşit şartlarda olmasını istiyoruz.Yetkililerden şimdiden önlem almalarını istiyoruz” diye konuştu.

-KURMACA KERMESLERE DİKKAT-

Yaklaşan yaz tatili ile birlikte açılacak olan kermes çadırlarının bir kurmacadan ibaret olduğunu iddia eden Başkan Ali Tavman, “Yeni yasada esnafa binlerce ceza yazılırken, sokaklarda ne gibi malzemeden yapıldığı belli olmayan yiyecekler bu çadırlarda satılabilir. Lokantacılarımızı ve pastacılarımızı bu kermese mahkum ettirmemeliyiz”dedi.

-TÜRK MUTFAĞI FASTFOODA YENİK DÜŞÜYOR-

Çocukların sağılıksız beslendiğine dikkat çeken Tarsus Kebapçılar, Lokantacılar ve Pastaneciler Odası Başkanı Ali Tavman,  küçük çocuklarında kansere yakalandığını dile getirerek, Türk mutfağının fastfooda yenik düştüğünü söyledi.

Başkan Ali Tavman, “Türk mutfağında 6 bin yemek çeşidinden bahsediliyor. Ama böyle giderse 4 bin çeşit yemeği kaybedeceğiz ve nerede bu yemekler diyeceğiz. Biz atalarımızın bize bıraktığı kültüre sahip çıkamıyoruz.Çocuklarımız sağılıksız besleniyor. Türk mutfağının fastfooda yenik  düşüyor” diye konuştu.

Tarsus Haber

Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2019, 20:52

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER