banner1

Tarsus'ta Cemal Gürsel Caddesi'nin 35 Yıllık Altyapı Sorunu Büyükşehir'le Çözüldü

Tarsus'ta Cemal Gürsel Caddesi'nin 35 Yıllık Altyapı Sorunu Büyükşehir'le Çözüldü

Tarsus’ta Fahrettinpaşa Mahallesi’nden geçen ve sık şekilde kullanılan Cemal Gürsel Caddesi’nde yaşanan yıpranma ve yağmur suyu tahliye problemi, Mersin Büyükşehir ekiplerinin titiz çalışmasıyla sona erdi.

Altyapı çalışmalarının tamamlanmasıyla cadde baştan sona sıcak asfaltla kaplandı. Mahalle Muhtarı Nevzat Sain, vatandaşların 35 yıldır caddenin bozuk yapısı nedeniyle sorun yaşadığını, yapılan çalışmaların büyük sevinç yarattığını söyledi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kırsal ve ova mahalle yollarında yaptığı çalışmalar ve kent merkezindeki caddelerde gerçekleştirdiği yenileme faaliyetlerinin yanı sıra dezavantajlı mahallelerin kronikleşen altyapı problemlerini de bir bir çözüme kavuşturuyor.

Tarsus kent merkezinde Adile Hala, Zafer ve Tataristan Caddesi ile daha birçok noktada gerçekleştirdiği yenileme çalışmalarıyla takdir toplayan Büyükşehir Belediyesi, bunlara bir yenisini daha ekledi.

Cemal Gürsel Caddesi’nin altyapı sorunu çözüme kavuştu

Tarsus’ta Fahrettinpaşa Mahallesi’nden geçen ve sık şekilde kullanılan Cemal Gürsel Caddesi’nde yaşanan yıpranma ve yağmur suyu tahliye problemi, Büyükşehir ekiplerinin titiz çalışmasıyla sona erdi. Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü yol yapım ve bakım ekiplerinin yürüttüğü çalışma kapsamında, caddenin oldukça yıpranan yaklaşık 800 metrelik bölümünde freze ile bozuk zemin söküldü.

Ardından MESKİ ekipleri, caddenin geniş bölümünde yağmur suyu tahliye hattı döşedi. Büyükşehir ekipleri, yine yol üzerinde bazı noktalara kaya döşeme çalışması yaparak zemin sağlamlaştırma işlemini yerine getirdi. Tüm bu işlemlerin ardından cadde baştan sona sıcak asfaltla kaplandı.

“35 yıldır bir yağmur giderimiz yoktu”

Mahalle Muhtarı Nevzat Sain, 35 yıldır altyapı problemi çektiklerini belirterek, “35 yıllık bir mahalle. Sıfırdan yaratmak gerçekten basit bir şey değil. Yani 25 yıllık bir süreçten sonra unutulmuş bir mahalleyi canlandırmaya çalışıyoruz.

Hakikaten 35 yıldır bir yağmur gideri olmaz mı? 35 yıldır bir yağmur giderimiz yoktu. Onu canlandırmaya çalışıyoruz. Şöyle söyleyeyim; köyden iner ya bir vatandaş. Hayatta hiçbir şey görmemiştir. Biz de hakikaten çok sevinçliyiz.

Vahap Başkanımız’ın yaptığı bu çalışmalardan dolayı kendisine çok teşekkür ediyoruz. Sağ olsun, var olsun. Her mahalleye eşit hizmet bekliyoruz ve şu anda Vahap Seçer’de onu görüyoruz. Vahap Başkanımız’dan Allah razı olsun, sağ olsun, var olsun” dedi.

Tarsus Objektif

Güncelleme Tarihi: 31 Mart 2021, 15:00

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER