Edinilen bilgiye göre, olay 22 Kasım günü Tarsus Çiçekli Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, çiftçilik yapan Cihat Ercan (49), Eren Y.' ile ticari ilişkiden dolayı ters düştü.
Eren Y., arkadaşlarıyla Ercan'ın evine gitti. Eren Y., sabah saatlerinde evden aldıkları Ercan'ı Tarsus'ta darp ettikten sonra Adana'da bir portakal bahçesine getirdi.
Ercan'ın elini ayağını bağlayan şahıslar yanlarında getirdikleri bilardo sopalarıyla parayı vermesi için onu dövmeye başladı. Vücudunun her tarafına sopa darbesi alan Ercan kendinden geçti. Bu arada Ercan'ın eve dönmemesi üzerine ailesi jandarmaya giderek kayıp başvurusunda bulundu.
Jandarma, yaptığı çalışma sonucu Ercan'ın Adana'ya kaçırıldığını belirledi. Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Gasp ve Cinayet Büro Amirliği ekipleri, şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.
DİNLENE DİNLENE İŞKENCE YAPTILAR
Bu arada zanlılar yakalanmamak için Ercan'ı başka bir bahçeye götürerek dövmeye devam ettiler. Öğlen olunca zanlılar acıkıp şehir merkezine gelip yemek alarak tekrar bahçeye döndü. Zanlılar yemek molası verdikten sonra Ercan'ı dövmeye devam etti.
Zanlıların bilardo sopalı işkenceyle de yetinmeyerek Ercan'ın başını suya sokup dakikalarca işkence yaptı. Bu arada cinayet dedektifleri Ercan'ın bulunması için yaptığı çalışmada onu kaçıranlar arasında olduğu öne sürülen Umut Y.'yi yakaladı.
Polis Umut Y.'yi çapraz sorguya alarak Ercan'ın nerede olduğunu öğrenmeye çalıştı. Bu arada olay günü saat 18.00 sıralarında kentteki özel bir hastanenin önüne bırakılan yaralı bir kişinin, saat 23.00 sıralarında hayatını kaybettiğini ve bu kişinin Cihat Ercan olduğunu belirledi.
Bunun üzerine cinayet dedektifleri Umut Y.'nin sorgusunu derinleştirdiğinde Cihat Ercan'ı, Eren Y. kardeşi Umut Y., Zeynel Abidin A., Edip E., Zahir S., Serdal Ş. ve Murat S. tarafından kaçırılıp darp ettiği belirlendi.
Polis hemen bu zanlıların yakalanması için çalışma başlattı. Polis bir süre sonra zanlıları yakaladı.
SIRTINDA İKİ BİLARDO SOPASI KIRMIŞLAR
Polisin çalışması sonucu Cihat Ercan'ın evinden kaçırıldıktan sonra Adana'daki bir bahçe evine getirildiği ve burada işkence edildiği ortaya çıktı. Ercan'ın elleri ve ayakları bağlanarak bilardo sopalarıyla darp edildiği, başının suya sokulduğu öğrenildi.
Şüphelilerden Eren Y'nin, Ercan'ın sırtında 2 bilardo sopası kırdığı öne sürüldü. Gözaltına alınan Eren Y.'nin, ifadesinde, öldürmek istemediklerini, paralarını almak için korkutmak amacıyla Ercan'ı darp ettiklerini söylediği iddia edildi.
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 6 zanlı çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, Murat S. ise adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Hayatını kaybeden Cihat Ercan, Tarsus'ta toprağa verilirken, ön otopsi raporunda kafatasında, yüzünde ve vücudunda çok sayıda darpa bağlı kırık belirlenirken, ciğerinde de çok miktarda su olduğu tespit edildi.
Tarsus Objektif
Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2020, 11:06