banner1

Tarsus'ta Atanamayan Bir Öğretmen Daha İntihar Etti: Geçinmek İçin Seyyar Satıcılık Yapıyordu…

Tarsus'ta Atanamayan Bir Öğretmen Daha İntihar Etti: Geçinmek İçin Seyyar Satıcılık Yapıyordu…

Tarsus'ta coğrafya öğretmeni olan ancak ataması yapılmayan ve geçinmek için seyyar satıcılık yapan 32 yaşındaki İsmail K. yaşamına son verdi.

Acı haberi “Yazıklar olsun!” ifadeleri ile paylaşan Meral Akşener, “Gencecik öğretmen bir evladımızı daha çaresizliğin karanlığında kaybettik…” dedi.

İsmail K.'nın yakınları, ekonomik zorluklar nedeniyle kendisinin zor günler geçirdiğini belirtti.

Hayatını kaybeden İsmail K.'nın cenazesi otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumuna sevk edilirken olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Pazarda seyyar satıcılık yapıyordu

Tarsus’ta yaşayan Coğrafya Öğretmeni İsmail Karahan’ın, yıllardır Milli Eğitim Bakanlığı’na başvuru yapmasına rağmen atanamadığı belirlendi.

Çevresinde son derece sevilen öğretmenin iddiaya göre, atanamaması nedeniyle de evlilik yapamadığı son dönemlerde ise bu sorun yüzünden yakınlarına yakındığı ve adeta hayattan küserek bunalıma girdiği iddia edildi.

Akşener: Gencecik öğretmen bir evladımızı daha çaresizliğin karanlığında kaybettik

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımla yaşanan olaya tepki gösterdiler.

Akşener’in paylaşımında şunları yazdı:

Tarsus’ta atanamadığı için seyyar satıcılık yapan 32 yaşındaki Coğrafya Öğretmeni İsmail K. yaşamına son verdi. Onlar; büyüdüler ama büyütemediler. Okudular ama okutamadılar. Kazandılar ama atanamadılar. Hak ettiler ama yaşayamadılar…

Bugün Türkiye’de bir öğretmen daha öldü. Gencecik öğretmen bir evladımızı daha çaresizliğin karanlığında kaybettik… Yazıklar olsun!

CHP’li Özgür Özel: Bir öğretmen daha öldü…

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

Tarsus’ta atanamadığı için psikolojik sorunlar yaşayan bir öğretmenin haberiyle sarsıldık. Daha fazla kötü haber almadan Milli Eğitim Bakanlığı’nı yeni atamalar yapmak için bir an önce takvim ilan etmeye davet ediyoruz. Bir öğretmen daha öldü…

“Bu kaçıncı intihar?”

CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız da, “Bu kaçıncı? Artık yeter! Ataması yapılmayan bir öğretmen kardeşimiz daha canına kıydı. 100 binin üzerinde öğretmen açığı var ama atama yok!” ifadelerine yer verdi.

S. G.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER