banner1

SİLİFKE BELEDİYE BAŞKANI TUTUKLANDI

SİLİFKE BELEDİYE BAŞKANI TUTUKLANDI
Silifke Belediye Başkanı Mücahit Aktan'ın kız kardeşi evinde tabancayla başından vurularak ağır yaralandı, olayla ilgili adliyeye sevk edilen belediye başkanı tutuklandı.
 

İlçeye bağlı Taşucu Mahallesi Atatürk Caddesi üzerindeki Yalı Villaları’nda dün akşam saatlerinde meydana gelen olayda, Silifke Belediye Başkanı Mücahit Aktan, eşinden bir süre önce ayrılıp tek başına yaşayan kız kardeşi Meryem Aktan’ı, bilinmeyen bir nedenle çıkan tartışmada tabanca ile vurdu. Tartışma sırasında Başkan Aktan’ın, tabancasından atıldığı belirlenen 3 kurşundan biri kız kardeşinin kafasına isabet etti. Ağır yaralı olarak kaldırıldığı Silifke Devlet Hastanesi’nde ilk müdahalesi yapılan Meryem Aktan, ardından Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Aktan’ın hayati fonksiyonlarını kaybettiği ve makineye bağlı olduğu öğrenildi.

Olayın ardından gözaltına alınan Silifke Belediye Başkanı Mücahit Aktan, İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde alınan ifadesinin ardından sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Savcılık ifadesinin ardından tutuklama istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen Mücahit Aktan tutuklandı. Başkan Aktan’ın, savcılıkta ve mahkemede verdiği ifadede tabancanın bir kaza sonucu patladığını söylediği iddia edildi.

Meryem Aktan’ın, hayati fonksiyonlarını kaybettiği ve makineye bağlı duruma olduğu öğrenildi.

Aktan’ın ailesi ve çok sayıda partili MHP’li başkanı adliye önünde beklerken, Aktan tutuklama kararının ardından yoğun güvenlik önlemleri altında Silifke Cezaevi’ne götürüldü. MHP Mersin Milletvekilleri Oktay Kılavuz ile Baki Şimşek’in de dün geceden itibaren Silifke’de gelişmeleri takip ettiği öğrenildi.

Tarsus Haber

Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2019, 18:00

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER