banner1

Seçer: “Devlet Kurumları Birbirine Tuzak Kuramaz”

Seçer: “Devlet Kurumları Birbirine Tuzak Kuramaz”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Örgütü tarafından düzenlenen ‘29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’ kutlama törenine katıldı.

Hiçbir zırhın arkasına saklanmadan, yurttaşlarla beraber, onlar için çalıştıklarını ifade eden Başkan Seçer, “Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyenler, devletin geleneklerini yok edenler, bizim ülke sevgimizi test edemez” ifadelerini kullandı.

Hak, hukuk ve adaletin bir gün herkese lazım olacağına vurgu yapan Başkan Seçer, “Biz Cumhuriyet Halk Partiliyiz. Gerisi teferruat. Atatürk’e ve İnönü’ye iki ayyaş diyenlerle, Atatürk’ün annesine dil uzatanlarla aynı saflarda olamayız” dedi.

Başkan Seçer, savaşı ve kavga dilini asla benimsemediklerini ifade ederek, “2 gündür görüyoruz tank, top, SİHA, İHA, vur, öldür, kahramanlık türküleri. Cumhuriyet bunun için kurulmadı. Cumhuriyet bir medeniyet projesidir, barış projesidir, demokrasi projesidir” diye konuştu.

CHP Mersin İl Örgütü tarafından yapılan kutlama töreni; Çamlıbel Askerlik Şubesi önünden Cumhuriyet Meydanı’na doğru yapılan kortej yürüyüşüyle başladı. Meydanda sonlanan yürüyüşün ardından partililer, Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı.

“Türkiye’de artık yüzsüzlüğün zirve yaptığı günleri yaşıyoruz”

Kutlama programı kapsamında bir konuşma yapan Başkan Seçer, yaptıkları hizmetlere laf edemeyen bazı çevrelerin, vatan sevgilerini sorgulamaya başladıklarına dikkat çekerek, “Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyenler, devletin geleneklerini yok edenler, bizim ülke sevgimizi test edemez. Demokrasiden, hukuktan, haktan, adaletten, insan haklarından bahsedemez. Türkiye’de artık yüzsüzlüğün zirve yaptığı günleri yaşıyoruz” ifadelerini kullandı. Bir devlet kurumunun, bir başka devlet kurumuna tuzak kuramayacağını vurgulayan Başkan Seçer, “Elbette bunların sonu gelecek. Mahkeme kadıya mülk değil. Bizler sokaklarda, yurttaşlarımızla beraber, onlara hizmet ederken hiçbir zırhın arkasına saklanmadan, hiçbir şekilde korunmadan, onlarla beraber onlar için çalışıyoruz” dedi.

“Biz bu Cumhuriyet’i kuranların peşinde ve izindeyiz”

Daha aydınlık ve daha çağdaş bir Türkiye için mücadele ettiklerini, yetkinin saraydan alınıp tekrar halka verildiği günlere dönme özlemini taşıdıklarını vurgulayan Başkan Seçer, “Bunu hep beraber başaracağız. Kimseden korkumuz yok. Biz bu Cumhuriyet’i kuranların peşindeyiz. Onlar korkmadılar, kaçmadılar ve mücadele ettiler. Biz de mücadele edeceğiz. Hak, hukuk, adalet bir gün herkese lazım olacak. Biz Cumhuriyet Halk Partiliyiz. Gerisi teferruat. Atatürk’e ve İnönü’ye iki ayyaş diyenlerle, Atatürk’ün annesine dil uzatanlarla aynı saflarda olamayız” diye konuştu.

“Cumhuriyet bir medeniyet, barış ve demokrasi projesidir”

Atatürk’ün ‘Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir’ sözünü anımsatan Başkan Seçer, “Biz de Mersin’de kimse kendini kimsesiz hissetmesin diye çalışıyoruz. Çocuğumuz, kadınımız, gencimiz, yaşlımız kesinlikle yalnız değil. Onların her daim yanındayız” dedi. Savaşı ve kavga dilini asla benimsemediklerini sözlerine ekleyen Başkan Seçer, “2 gündür görüyoruz tank, top, SİHA, İHA, vur, öldür, kahramanlık türküleri. Cumhuriyet bunun için kurulmadı. Cumhuriyet bir medeniyet projesidir, barış projesidir, demokrasi projesidir. Eğitim, çağdaşlık projesidir. Cumhuriyet bunlar için kuruldu. Ülkemin geldiği duruma üzülmemek mümkün değil, ama üzülüp oturmuyoruz, sadece konuşmuyoruz. Çalışıyoruz ve hep beraber çalışmaya da devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

S. G.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER