banner1

Mersin'de 09.05'te Hayat Durdu

Mersin'de 09.05'te Hayat Durdu

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 83. yıl dönümünde Mersin’de de saygı ve özlemle anıldı. Başkan Seçer, Mersin Valiliği tarafından düzenlenen çelenk sunma ve anma törenine katıldı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 83. yıl dönümünde Mersin’de de saygı ve özlemle anıldı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Valiliği tarafından Ulu Önder Atatürk’ün vefatının 83. yılı dolayısıyla düzenlenen çelenk sunma ve anma törenine katıldı.

Anma programı çelenklerin sunulması ile başladı

İlk olarak Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen anma programına; Mersin Valisi Ali İhsan Su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, kent protokolü, siyasi parti temsilcileri, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Çelenk sunma töreninde, Mersin Valiliği, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı, Mersin Büyükşehir Belediyesi ile siyasi partiler ve diğer kurum ve kuruluşlar tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Çelenk sunumunun ardından saat 09.05’te sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu. Bando eşliğinde söylenen İstiklal Marşı ile bayrak göndere çekildi ve daha sonra yarıya indirildi.

Anma programı Kültür Merkezi’nde devam etti

Kültür Merkezi’ndeki düzenlenen törene, Mersin Valisi Ali İhsan Su ve eşi Zeliha Su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik ve eşi Oya Gedik ile Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer, kent protokolü, siyasi parti temsilcileri, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende, öğrenciler tarafından hazırlanan “10 Kasım Oratoryosu” sahnelendi. Ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi Türk Müziği Orkestrası tarafından “Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar” temalı dinleti sunuldu.

Tarsus Objektif

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2021, 14:59

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER