banner1

Mersin Büyükşehir'den Kadına Şiddete Karşı Farkındalık Etkinlikleri

Mersin Büyükşehir'den Kadına Şiddete Karşı Farkındalık Etkinlikleri

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Mersin’in birçok noktasında farklı etkinlikler düzenleyen Büyükşehir Belediyesi, farkındalık yarattı. Üretici kadınlar hakları konusunda bilinçlendirilirken, etkinliklerle her yönüyle kadın haklarının konuşulması sağlandı.

Etkinlikler online seminerle başladı

Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen etkinlikler, online platformda yapılan seminerler ile başladı. Zoom üzerinden gerçekleştirilen seminerlerde ilk olarak Prof. Dr. Ayşe Çalık Ross tarafından kahramanlıklarıyla bilinen Gülnar Hatun’un efsanevi hikayesi anlatıldı.

Avukat Nida Gamsız’ın “6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun” ile ilgili yaptığı bilgilendirme ile devam eden seminerler, Psikolog Deniz Liman’ın “Şiddet Türleri” ve Polis Memuru Kürşad Buğra Bilgin’in “Siber Şiddet” hakkında yaptığı bilgilendirme ile sona erdi.

Tarihi Taşhan’da kadın hakları konuşuldu

Mersin’in Mut ilçesinde bulunan Taşhan Kadın Üretici Pazarı’nda düzenlenen programda ise kadınlar, turuncu renkte kıyafetler giyerek farkındalık yarattı. Program kapsamında üretici kadınlara Avukat Meryem Diniç tarafından 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun başta olmak üzere İstanbul Sözleşmesi’nin kapsamı, önemi, imzalanması ve yürürlüğe girme süreciyle ilgili bilgilendirme yapıldı.

Günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Diniç, kadına şiddetin sadece Türkiye’de değil global çapta bir sorun olduğunun ortada olduğunu ifade etti. Kadına yönelik uygulanan şiddetin sadece fiziksel olmadığının altını çizen Diniç, “Birçok kadın psikolojik, cinsel ve ekonomik şiddete de maruz kalmaktadır” dedi.

Taşhan’daki üretici kadınlardan Meltem Çalışkan ise “İstanbul Sözleşmesi’nde yer alan haklarımızı tekrar hatırlayıp pekiştirmiş olduk. Kadına her türlü taciz ve şiddete hayır diyoruz. Bizler birbirimize desteklemek ve korumak zorundayız. Küçük, büyük veya yaşlı hiç fark etmez, kadın her yaşta kadındır” diye konuştu.

Fatma İsbaha ise Avukat Meryem Diniç’e teşekkür ederek, “Köylü, kentli, küçük, büyük, anne, anneanne hiç fark etmiyor. Kadına şiddete hayır diyoruz” ifadelerini kullandı.

Üretici kadınlardan Emine Yaşar ise kadına şiddetin hayatlarının her bölümünde olduğunu kaydederek, “Bunun önüne geçebilmek için de kendi ayaklarımız üzerinde güçlü ve dik durmamız gerek” diye konuştu.

25 Kasım için mini konser düzenlendi

Etkinlik ve Sanat Merkezi’nde pandemi ve sosyal mesafe kurallarına göre düzenlenen programda ise ilk olarak mini konser düzenlendi.

Çimlerde oturarak şarkılara eşlik eden vatandaşlar, canlı müziğin tadını doyasıya çıkardı. “Mutlu Kadın, Mutlu Aile” adlı drama oyunu ile devam eden program, Etkinlik ve Sanat Merkezi Korosu’nun muhteşem performansı ile sona erdi.

Tarsus Objektif

Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2020, 11:05

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER