banner1

Mersin Büyükşehir ve Yenişehir Belediyesinin Taş Ocağı Açmak İstemesine CHP'li Meclis Üyesi de Karşı Çıktı

Mersin’in akciğerleri olan Toroslar’ın Ayvagediği ve Gözne Mahalleleri’nde kurulmak istenen taş ocağına yönelik tepkiler sürüyor.

Mersin Büyükşehir ve Yenişehir Belediyesinin Taş Ocağı Açmak İstemesine CHP'li Meclis Üyesi de Karşı Çıktı
Tarım alanlarının yok edilerek, doğanın kirletileceğini savunan sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, muhtarlar ve çevreciler ve meclis üyeleri Gözne Mahallesinde bir araya gelerek, “Yemyeşil Toroslarımızın doğasının taş ocağıyla kirletilmesine izin vermeyeceğiz” mesajı verdi.
 
TEMİZ NEFES ALMAK İSTİYORUZ
 
“Temiz nefes almak istiyoruz, Tarım alanlarını yok etmeyin, Mahallemizde taş ocağı istemiyoruz, Geleceğimize sahip çıkıyoruz” dövizlerinin açıldığı basın açıklamasında konuşan Gözne’yi Sevenler Derneği Başkanı Hayrettin Zengin, “Taş ocağı açılacak yerlerde zeytin, katran, andız ağaçları yok edilecek. Yörüklerimiz hayvanlarını otlatamayacak. İçilecek temiz su kalmayacak” dedi.
 
SADECE GÖZNE, AYVAGEDİĞİ DEĞİL, 10 MAHALLE ETKİLENECEK
 
Ayvagediği Yardımlaşma Derneği Başkanı Osman Kepir ise, taş ocağından 10 mahallenin olumsuz etkileneceğini savunarak,  “Meralarımızın, çevremizin ve hemşehrilerimizin sağlığına kast eden bu taş ocağını bölgemizde istemiyoruz” diye konuştu.
 
BU TALANA İZİN VERMEYECEĞİZ
 
Mimarlar Odası Mersin Şube Başkanı Ünal Şahin ise, kendisinin de bu bölgede yaşadığını ifade ederek, “Bizim burada yaşamamızı imkansız hale getirmek istiyorlar. Bu talana asla izin vermeyeceğiz” dedi.
 
CHP MECLİS ÜYESİ HASAN ÖZALP ÖNAL “HALK BURADA TAŞ OCAĞI İSTEMİYOR”
CHP Toroslar Belediyesi ve Mersin Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi Hasan Özalp Önal’da yaptığı konuşmada;
“Taş Ocağının etkisi Soğucak, Bekiralanı, Musalı Evrenli’ye kadar inecek. Tüm muhtarlarımız burada. İnsan hayatının ve hayvan hayatının kısıtlanmaması adına taş ocaklarına karşı olduğumuzu açık bir dille haykırıyoruz hep beraber dernekler STK’lar ve mimarlar odasıyla birlikte.
Bu tür yatırımların insan hayatını etkilemeyecek ve insan hayatından uzak yerlerde olmasını düşünüyoruz.
Büyükşehir Belediye Başkanımızın da dediği gibi “Halka rağmen hiçbir şey olmaz” halk burada taş ocağı istemiyor.

 
DİNAMİT DEĞİL, KUŞ SESİ DUYMAK İSTİYORUZ
 
Gözne, Ayvagediği, Musalı, Soğucak, Bekiralanı, Dalakderesi, Darısekisi ve Evrenli Mahalle Muhtarları da Toroslar’da dinamit değil, kuş sesi duymak istediklerini vurguladılar. Bu mahallelere giden su kanallarının da taş ocağı nedeniyle etkileneceği ifade edilirken, temiz suya erişimin en temel hak olduğunu savunan muhtarlar, Mersin’in tüm dinamiklerinden destek beklediklerinin altını çizdiler.
Basın açıklamasına Toroslar Yörükleri Derneği, Çevre Mühendisleri Odası, Mersin Çevre ve Doğa Derneği, Mersin Otomobilciler Derneği ile Mersin Motosiklet Kulübü de destek verdi.

Tarsus Objektif

Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2021, 18:14

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER