banner1

Mersin Büyükşehir Belediyesi Millete Hizmet Etmemek İçin Mazeretler Üretmektedir

Ak Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik bir basın bülteni yayınlayarak son günlere konu olan bedava ekmek dağıtımı konusunda açıklamalarda bulundu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Millete Hizmet Etmemek İçin Mazeretler Üretmektedir
Ercik yaptığı açıklamada;
 
“Dünyada ve Türkiye’de yeni tip Koronavirüs (Covid-19) pandemisiyle mücadele kapsamında devletimiz sosyal mesafeyi azaltacak tedbirleri kademeli olarak almıştır. Bu tedbirlerin biri de İçişleri Bakanlığımızın geçtiğimiz hafta sonu yayımladığı genelge ile iki günlük sokağa çıkma yasağıdır.
Söz konusu genelge gereği Mersin Valiliği İl Pandemi Koordinasyon Kurulu ve Mersin Valiliği Koordinasyonu ile ilçe kaymakamlarının başkanlığında ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaşmak ve taleplerini karşılamak için Vefa Sosyal Destek Grupları oluşturulmuştur. Vefa Sosyal Destek Gruplarının amacı, koordineli ve gerçekten ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımıza zamanında ihtiyaçlarının ulaşmasını sağlamaktır.
Vefa Sosyal Destek Grubunu; Kaymakamlıklar, Yerel Yönetimler, Fırıncılar Odası ve Muhtarlar oluşturmaktadır. Tüm Türkiye’de olduğu gibi gerekli görüldüğünde Kaymakamlıklar başkanlığında toplanan Vefa Sosyal Destek Grupları karar alarak ihtiyaçlar tespit edilir ve sahiplerine ulaştırılır.
Mersin Büyükşehir Belediyesi rutin olarak yaptığı sosyal yardımlarla ilgili herhangi bir işlem söz konusu olmamıştır. Mesela bu süreçte Büyükşehire ait aşevleri zaten hizmetine devam ettiğinden dolayı içişleri bakanlığının yayımlamış olduğu genelgede kapsam dışı bırakılmıştır. Bu süreçte de aşevleri yardım etmeye devam etmiştir.
Mersin Büyükşehir Belediyesi "İçişleri Bakanlığının genelgesi doğrultusunda belediyelerin ücretsiz ekmek dağıtımı yasaklanmıştır.” beyanı gerçeği yansıtmamaktadır. Eğer Mersin Büyükşehir Belediyesinin iddia ettiği gibi ideolojik bir ayırım yapılsaydı; CHP’nin Mersindeki Mezitli ve Yenişehir Belediyeleri Vefa Sosyal Destek Gurupları ile koordineli bir şekilde vatandaşa ücretsiz ekmek dağıtımı gerçekleşmezdi. Mersin Büyükşehir Belediyesi Millete hizmet etmemek için mazeretler üretmektedir.
“Büyükşehir Belediye Başkanının dile getirdiği Akdeniz Belediyesi yasak kapsamı dışında kalmıştır.” Söylemi de gerçeği yansıtmamaktadır. Akdeniz Belediyesi, Akdeniz Kaymakamlığının Başkanlığında Vefa Sosyal Destek Gurupları çatısı altında ekmek dağıtımını gerçekleştirmiştir.
Anamur'dan Çamlıyayla'ya kadar Mersin’de Valilik Koordinasyonunda tüm ilçelerimizde kaymakamlıklar başkanlığında tüm vatandaşlarımıza ücretsiz ekmek, ’Vefa Sosyal Destek Gruplar’ınca dağıtılmaktadır. Vefa Sosyal Destek Gruplarında hangi partiden olduğu gözetmeksizin tüm belediyeler yer almaktadır.
CHP ve CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi Millete hizmet etmesi gerekirken kalkıp buradan siyasi bir malzeme çıkarmaya çalışması, CHP’nin ve Belediyelerinin vatandaşa hizmetle hiçbir alakalarının olmadığının göstergesidir.
Koronavirüs (Covid-19) pandemisiyle mücadele kapsamında Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız liderliğinde bakanlıklarımız ve devlet kurumlarımız vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçlarını karşılamak ve daha iyi hizmet vermek için gece gündüz demeden çalışmaktadırlar.
Bizler bu zor günlerimizde vatandaşlarımıza nasıl daha iyi hizmet veririz diye çabalarken CHP ve Belediyeleri buradan nasıl bir siyasi malzeme çıkarırız derdindeler. Düsturu hizmet olmayan ana muhalefet partisi bu zor dönemde birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde olması gerekirken; türlü türlü yalanlar ve iftiralarla milletimize hizmet götürmemize sürekli engel olma çabasındalar.
Soruyoruz? Bizler, Milletçe kenetlenip küresel salgınla mücadele ederken CHP BUNU NEDEN YAPIYOR.” dedi.

Tarsus Haber

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2020, 16:49

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER