banner1

Mersin Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ali Boltaç: Yöresel tatlarımızın tanıtılması güzel

Mersin Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ali Boltaç: Yöresel tatlarımızın tanıtılması güzel
Mersin Büyükşehir Belediye Meclis üyesi, Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü Koordinatörü Ali Boltaç, dünya genelinde 70, Türkiye’de ise 4. ‘Yeryüzü Pazarı’nın Tarsus’ta açılmasının, yöresel tatların tanıtılması ve gelecek nesillere aktarılması konusunda önemli olduğunu söyledi.
 
Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası, Tarsus Ticaret Borsası, Tarsus Ziraat Odası ve Tarsus Slowfood Yeryüzü Pazarı Derneği işbirliği ile kurulan Yeryüzü Pazarı, Makam Camii arkasındaki tarihi alanda yapıldı.
 
Çevre il ve ilçelerden toplamda 67 üreticinin katılım sağladığı pazarda, yöreye ait doğal ve nitelikli ürünler yer aldı. Ali Boltaç tüm stantları tek tek gezerek, üreticiler ve katılımcılarla sohbet etti.
 
Aile işletmeleri olan Boltaç Zeytin Yağı Standında da vatandaşlarla sohbet eden Ali Boltaç, doğası, toprağı ve en önemlisi binlerce yıllık tarihi geçmişiyle Tarsus’un üretim ve yemek kültürü açısından oldukça zengin bir yapısı olduğuna dikkati çekti.
 
Ali Boltaç, bu tip etkinliklerin yöresel değerlerin gün yüzüne çıkması, üreticilerin desteklenmesi ve Tarsus’un tanıtımı açısından önemli olduğunu vurguladı ve emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.
 

Tarsus Objektif

Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2020, 15:56

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER