banner1

Hayatının Baharında Ağır Hastalıklarla Mücadele Eden Ayyüce'yi Kaybettik

Hayatının Baharında Ağır Hastalıklarla Mücadele Eden Ayyüce'yi Kaybettik

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde anneannesiyle yaşayan 23 yaşındaki İrem Ayyüce Çınar sabah saatlerinde doktorların tüm müdahalelerine kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

2017 yılında sağ bacağında şişlik şikâyetiyle hastaneye giden ve buradaki muayenesinde bacağında kitle olduğu tespit edilen Çınar, başka bir hastaneye sevk edildi.

Tetkiklerden sonra Çınar, Nörofibromatozis hastası ve yumuşak doku kanseri olduğunu öğrendi. Hayat enerjisini hiç bırakmayan Çınar sağ bacağını kanserden kaybetti.

“DAYANIŞMA VE BİRLİKTELİKLER UMUDU BESLİYOR”

Hastalık sürecinin başından beri Çınar’ı yalnız bırakmayan Umudum Olur Musun Derneği şimdi ise Çınar’ın protez ihtiyacını karşılamak için harekete geçti. Dernek ekibi ile Op. Dr. Mustafa Alpaslan’ın protez ölçüleri için Mersin’e gittiği bilgisini veren Dernek Başkanı Erdoğan Uludağ, “Tedavisi süren Ayyüce Çınar, bir bacağını hastalığı nedeniyle kaybetti fakat o hayata tutunmayı hiçbir zaman bırakmadı.

Bu tür hastalıklarla mücadele etmek bazen yalnızca bir kişinin azmiyle olmuyor. Dayanışma ve birliktelikler umudu besliyor. Bu da hastalıkla mücadele eden kişi için çok önemli bir şey” ifadelerini kullanmıştı.
 
“KAŞLARIMIZ, SAÇLARIMIZ DEĞİL BİZ GÜZELİZ”
 
Her şeye rağmen hayat enerjisini hiç kaybetmediğini söyleyen Çınar ise şimdi kendisi gibi kanser hastası insanlara sosyal medyadan umut olmuştu. Çınar, “Benim gibi insanlar saçlarını kaybedince çok üzülüyorlar ama üzülmeleri gerekmiyor. Kanser değil, biz güçlüyüz. Kaşlarımız, saçlarımız değil biz güzeliz" ifadelerini kullanmıştı.

KOYU FENERBAHÇELİYDİ

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in talimatıyla Fenerbahçe'nin 30 Ekim'de Tarsus İdmanyurdu ile oynadığı Ziraat Türkiye Kupası 4. tur maçına götürülmüştü.

Mersin Stadyumu'ndaki karşılaşmayı tribünde izleyen genç kız, maçın ardından da teknik direktör Ersun Yanal ile Ozan Tufan, Tolga Ciğerci, Vedat Muric ve Alper Potuk'un da aralarında bulunduğu futbolcularla fotoğraf çektirmişti.

Çınar, maçı izleyip oyuncularla tanışmaktan dolayı büyük mutluluk yaşadığını belirterek, hayalinin gerçekleşmesinde emeği geçen Mersin Büyükşehir Belediyesi yetkililerine teşekkür etmişti.

ERDEMLİ'DE TOPRAĞA VERİLECEK

23 yaşında hayatını kaybeden Ayyüce Çınar'ın cenazesi düzenlenecek törenin ardından Mersin'in Erdemli İlçesi'ne bağlı Kargıpınarı'nda toprağa verilecek.

Tarsus Objektif

Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2020, 09:54

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER