banner1

Büyükşehir, Tarsus'ta Yenilediği Caddelerin Kenarlarını Ağaçlandırıyor

Büyükşehir, Tarsus'ta Yenilediği Caddelerin Kenarlarını Ağaçlandırıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, bir taraftan altyapı çalışmalarına hız kesmeden devam ederken, bir taraftan da Başkan Vahap Seçer’in oldukça önemsediği yeşillendirme faaliyetlerini sürdürüyor.

Geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediyesi yol, asfalt birimi ekipleri tarafından kaldırımları ve asfalt zemini yenilenen Eski Ömerli Mahallesinden geçen İstiklal Caddesi ile yüksek katlı yeni konutlaşmanın hızla devam ettiği Altaylılar Mahallesi 02109 sokak üzerinde yapılan kaldırım ve asfalt döküm çalışmasının ardından Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü park ve bahçeler birimi ekipleri, kaldırımlarda ağaçlandırma çalışması uyguladı.

İstiklal Caddesi üzerinde 60 adet jakaranda ağaç fidanı diken Büyükşehir ekipleri, Altaylılar Mahallesi 02109 sokak üzerindeki kaldırımlara ise 95 adet orkide ağaç fidan dikim işlemi gerçekleştirdi. Fidanlar çitlerle koruma altına alındı.

Bakım çalışmaları aralıksız sürüyor

Büyükşehir Belediyesi park ve bahçeler birimi ekipleri cadde ve bulvarlar üzerinde ağaçları form budama, mevsimlik çiçekli alanların yabancı otlardan temizleme ve bakım çalışmalarına da aralıksız devam ediyor.

Ekipler, program dahilinde Devlet Parkı Mesire Alanı, Atatürk ve Gençlik Parkı, Ötüken Vadi Park, Kültür Park ve Yarenlik Alanında temizlik, sulama, budama, bitki dikim, çapalama, çim biçme ve bakım çalışmalarını yerine getiriyor. Büyükşehir ekipleri D-400 karayolu orta refüj mıntıka temizlik çalışmalarını da sürdürüyor.

Tarsus Objektif

Güncelleme Tarihi: 13 Temmuz 2021, 01:09

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER