banner1

Büyükşehir, Roman Yurttaşların Yoğunluklu Yaşadığı Mahalledeki Hanelere Gıda Paketi Ulaştırdı

Büyükşehir, Roman Yurttaşların Yoğunluklu Yaşadığı Mahalledeki Hanelere Gıda Paketi Ulaştırdı
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs salgını sürecinde ekonomik sıkıntıları artan dar gelirli yurttaşlara sosyal belediyecilik anlayışıyla desteğini sürdürüyor.

Roman yurttaşların yoğunluklu yaşadığı, çoğunluğu eğlence mekanlarında müzisyenlik yaparak veya evlerde gündelik temizliğe giderek gelirlerini elde eden Akdeniz İlçesi Turgut Reis Mahallesi’ndeki yurttaşların kapısını çalan Büyükşehir Belediyesi personelleri, ekonomik anlamda zor durumda olan hanelere gıda malzemelerinden oluşan paket ulaştırdı. 

Büyükşehir, sosyal belediyecilik anlayışıyla sağlıkta da salgında da yurttaşların yanında
 
Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs salgını sürecinde yurttaşların yaşadığı ekonomik sıkıntıları da göz önünde bulunduruyor ve sosyal belediyecilik anlayışıyla ekonomik sorunları ağırlaşan dar gelirli yurttaşlara destek sağlıyor.

Koronavirüs’e karşı önlem amacıyla alınan kısıtlama kararlarının yurttaşlarda oluşturduğu mağduriyeti azaltmak için çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaçlar doğrultusunda yurttaşlardan gelen talepleri hızlıca çözüme kavuşturuyor.

Yaşanan süreçte işleri aksayan Roman yurttaşlar Büyükşehir’e başvurdu

Büyükşehir Belediyesi’ne bir talep de Akdeniz İlçesi Turgutreis Mahallesi’nde yoğunluklu olarak yaşayan Roman yurttaşlardan geldi.

Olağan süreçte çoğunluğu müzisyenlikle ve gündelik temizlik işleriyle geçimini sağlayan yurttaşlar yaşanan olağanüstü süreçte ekonomik sorunlarının ağırlaştığını Büyükşehir Belediyesi’ne bildirerek gıda malzemesi talebinde bulundu.

Koronavirüs salgını sürecinde eğlence mekanlarına getirilen kısıtlama kararıyla Roman yurttaşların birçoğu işsiz kaldıklarını söylerken, gündelik temizliğe gidenler de işlerinde önemli ölçüde aksama olduğunu bildirdi.

Ekonomik sıkıntıları her geçen gün artan Roman yurttaşların çağrılarına kulak veren Büyükşehir Belediyesi, erzak kolisi desteğinde bulundu.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı personelleri hanelerin kapılarını tek tek çalarak kolileri yurttaşlara ulaştırdı.

“İnsanların maddi geliri gün geçtikçe düşüyor”
 
Mersin Romanlar ve Müzisyenler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Talip Moğoltekin, Koronavirüs sürecinde mahalledeki yurttaşların işlerinde önemli ölçüde aksama olduğunu belirterek, “Mahalledeki insanlar günübirlik işlerle geçiniyorlar.

Bu anlamda da Turgutreis Mahallesi diğer mahallelere nazaran gelir seviyesi biraz daha düşük bir mahalle. Virüsten dolayı mekanlar kapandı. Bu anlamda müzik sektörü de bitti. Mahalledeki müzisyen arkadaşlar boşa düştüler, çalışmıyorlar.

Günübirlik işlerle uğraşan vatandaşlarımız da aynı şekilde. Ev temizliğine giden kadınlar işe gidemiyor. Bu durumda insanların maddi geliri gün geçtikçe düşüyor, evinde yiyecek ekmeği bulamayacak seviyeye geliyorlar” dedi.

“Büyükşehir Belediyesi’nin insanlara yardım eli uzatması mutlu ediyor”

Büyükşehir Belediyesi’nin “Halk Kart” projesinin yanı sıra şu süreçte sağladığı gıda paketlerinin kendilerini mutlu ettiğini belirten Moğoltekin, “Birincisi buradaki vatandaşlarımız her ay kartlarına yatırılan yardımdan dolayı çok mutlular.

İkincisi Büyükşehir Belediyesi’nin bu gıda paketiyle mağduriyet durumunda insanlara yardım eli uzatması mutlu ediyor” diye konuştu.

“Yaraya merhem derler ya, onun gibi bir şey oldu”

Mahalle sakinlerinden Reşit Yaltan ise aynı evde 7 kişi yaşadıklarını ve bu süreçte evden dışarı çıkmadıklarını söyledi. Alınan kısıtlama kararlarının ekonomilerine olumsuz yansıdığını belirten Yaltan, Büyükşehir Belediyesi’nin bu süreçte yardımlarına koştuğunu vurgulayarak, “Oğlum müzisyenlik yapıyordu.

Fakat şimdi mekanlar kapalı olunca hiçbir gelirleri yok. Bu gıda paketi tam zamanında verildi. Yaraya merhem derler ya, onun gibi bir şey oldu” dedi.

Tarsus Haber

Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2020, 16:02

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER