banner1

Başkan Kocamaz Sosyal Medyayı Salladı

Başkan Kocamaz Sosyal Medyayı Salladı
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2018 Yılı Eylül Ayı Toplantısı’nın birinci birleşiminde, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yaptığı konuşma sosyal medyayı hareketlendirdi.
 
Belediyeciliğin zor ve vebali ağır bir görev olduğunun altını çizen Başkan Kocamaz, “Belediyecilik hem zor hem de vebali çok ağır bir görev. Siz gecenizi gündüzünüze katarsınız. Ailenizi, çocuklarınızı, yakınlarınızı ihmal edersiniz. 1994’ten bu yana 24 yıl daha ben yakınlarımla, büyüklerimle hiçbir bayramda beraber olamadım. Çünkü onların olduğu anda biz resmi programlara katılıyoruz. Hele de şimdi Büyükşehir’e geldikten sonra bütün ilçeleri dolaşıyoruz. Maalesef bu kadar fedakârlıkta yapsanız toplum sessiz kalınca, bu sosyal medyayı kendi süfli düşüncelerine alet etmek isteyenler terbiyesizce size de saldırabiliyor. Tarsus’tan bu yana Belediyenin menfaatleri doğrultusunda belediyeyi daha fazla hizmet ettirebilmek için defalarca da ağırlığı Tarsus İdman Yurdu yüzünden mahkemelere çıktım. Belediye’nin kör kuruşunun peşinden koştuğumuz için alt yapı ihalesinden sonra benim evim kurşunlandı. Ama yine her ne hikmetse ihaleye giren firmalar belli olduğu halde, bizim evi kurşunlayanlar bir türlü tespit edilemedi. İhale konusunda rakamlar çok yüksek çıktı diye ihaleyi iptal ettiğimiz için aynı gece evimize sıktılar. Tabi belediye başkanısınız. Halkın menfaatlerini korumak durumundasınız. Kentin menfaatlerini korumak durumundasınız. Ama birilerinin fincancı katırlarını da ürkütebiliyorsunuz. Birileri de sizi tehdit edebiliyor, sizi töhmet atında bırakabiliyor” dedi.

“Benim ömrüm bu ülke için, bu bayrak için, bu millet için mücadeleyle geçti”

Hayatı boyunca Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığı için mücadele ettiğini söylen Başkan Kocamaz, “Hele de şu 15 Temmuz hadisesinden sonra, daha evvel Tarsus’ta da bunu aynı kripto yapı denemişti. 15 Temmuzdan sonra belediyemize yapılan operasyon gerçekten beni endişeye düşürdü. Benim ömrüm bu ülke için, bu bayrak için, bu millet için mücadeleyle geçmiş. Hainler dışarıda dururken, hainler ortalıkta belli olurken, herkes tarafından bilinirken o kripto yapı sırf kendi yandaşlarını korumak için, devletin içerisinde belli yerleri tutuğu için, projektörü belediyeye çevirerek kendi yandaşlarını karanlıkta bıraktı ve o zaman şunu söyledim ‘Benim ömrüm boyunca mücadelesini verdiğim Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu devlet olamaz’. Benim ömrüm boyunca savunduğum asker, polis bunlar olamaz. Gerçekten bu konu bizi derinden yaraladı ve çok da zamanımızı aldı. Arkadaşlarımız mağdur edildi, ihraç edildi. Yargılandı ve hepsi de berat etti. O kadar çile çektireceksiniz, insanların o kadar psikolojisi bozulacak, aile düzeni bozulacak ve ondan sonra da pardon diyeceksiniz. Bunlar gerçekten bizi çok etkiledi ve yaraladı” şeklinde konuştu.

“Şunu herkes bilsin ki biz ömrümüzü kutsal bir davaya adamışız”

Göreve geldikleri günden bu yana Mersin’de oluşturulmuş olan düzensizliği bozmak adına mücadele verdiklerini söyleyen Başkan Kocamaz, “Çünkü burada birileri kendi kafasına göre bir düzen oluşturmuştu. Otogarda mücadelemizi sürdürdük. Oradaki mafya yapılanmasını bozacağız dedik. Sahildeki işgallerle ilgili mücadelemizi sürdürdük, arkadaşlarımız tehdit aldı, biz tehdit aldık. Zabıta yeri geldi darp edildi ve yine herkes seyretti. Aynen 15 Temmuz sonrası belediyeye uygulanan bu kripto yapının yaptığı kumpas olayı gibi. Bugüne kadar Mersin’i herkes yönetti, ama bir tek Yörük çocuğu yönetmedi. Yörük çocuğunun burada yönetime gelmiş olması birilerini rahatsız etti. Ama şunu herkes bilsin ki biz ömrümüzü kutsal bir davaya adamışız. Bu millete, bu bayrağa, bu devlete adamışız. Sonuna kadar da bu mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

“Daha önce aldığımız oyun 10-12 puan üzerinde vatandaş bize destek veriyor”

25 yıllık belediye başkanlığı görevi boyunca çok büyük fedakârlıklar yaptığını söyleyen Başkan Kocamaz,“Dediğim gibi bu 25 yıllık süre içerisinde ailemi, eşimi, çocuklarımı ihmal ettim. Benim çocuklarım ‘Yeter baba, sen bunları yaşamak mecburiyetinde misin?’ diye beni eleştirir noktalara geldiler. Yeri geldi sağlığımızı ihmal ettik. Gerçekten çok büyük fedakârlıklar yaptık. Belediyecilik de öyle bir şey ki sizden hiçbir beklentisi olmayan, sadece kent için hayatının kolaylaştırılmasını isteyen insanlar için siz çok iyisiniz. Hizmet yapıyorsunuz, onlar sizi seviyor, hoşuna gidiyor. Şu 24 Haziran seçimlerden bu yana ikisini değişik siyasi partiler yaptı. Biz de 2 tane anket yaptık ve bu anketlerde gerçekten daha önce aldığımız oyun 10-12 puan üzerinde vatandaş bize destek veriyor. 24 Haziran seçimlerinden hiç etkilenmediğini gösteriyor. Ama buna rağmen dediğim gibi belediye başkanları kendisinden beklentisi çok olan insanlarla muhatap olmak durumunda. Çocuğunu işe girdirecek ya da belediyeden iş almak isteyecek. Bunun partisi de yok. Hangi partiden olursa olsun beklentisine eğer cevap veremediyseniz sizden kötüsü yok. Bakış açısı farklı. Biz bu güne kadar alnımızın akıyla hizmet verdik” ifadelerine yer verdi.

“ADAY OLUP OLMAMA KONUSUNDA KAFAM ÇOK KARIŞIK”

Ömrünün yaklaşık yüzde 45’lik bir bölümünün belediyecilikle geçtiğinden söz eden Başkan Kocamaz, “Ben 2014 seçimleri öncesi Tarsus’ta açıkça genel merkeze de gittim. Ben 20 yıl görev yaptım, Şu anda bu dönem sonunda noktayı koymak istiyorum, haberiniz olsun dediğimde bu yasa görüşülüyordu. Bana o zaman dur bu yasa çıkarsa Büyükşehir’e kim aday olacak dediler. Teklif bana genel merkezden geldi. Bende vebalden kaçamayacağım için canla başla üstelendiğim görevi sonuçlandırmaya çalıştım. Bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Bugüne kadar beni hiç mahcup etmediler, desteklerini esirgemediler. Allah için ben de hiç kimsenin başını yere eğdirmedim. Belediye ile ilgili hassasiyetlerim ailemden, yakınlarımdan, anne, babamdan öne çıktı. Zaman zaman yorgun olarak onları ziyaret ettiğimde hep bana demişlerdir ki, ‘Yeter kendini bitiriyordun’. Ama biz emanetçiyiz. Bize güvenenlerin güvenini boşa çıkarmamak durumundayız. 25 yıl da dile kolay. Ben bu dönemin sonunda 65 yaşına girmiş olacağım ve benim ömrümün 25 yılı, yaklaşık yüzde 45’i belediyecilikle geçmiş olacak. Dolayısıyla bu saydığım hadiselerden dolayı gerçekten bir belde belediyesindeki yetkilerin dahi Büyükşehir Belediyesi’nde olmamasından dolayı çok rahatsızım ve çektiğimiz emeklerin, verdiğimiz mücadelelerin maalesef istediğimiz sonucu vermemesinden de çok rahatsızım. Onun için yeniden aday olup olmamayı ciddi ciddi düşünüyorum. Bu konuda kafam çok karışık. Yarının sahibi Allah. Aday oluruz olmayız, ama bu millet için, bu kent için sonuna kadar, nefesimiz tıkanıncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Sizlerin de verdiği destekler için teşekkür ediyorum. Zaman zaman bu mecliste haddi aşan ifadeler de kullanıldı. Ama ben bunların art niyetli olduğunu da düşünmüyorum. Bu şartlarda gerçekten kendimizi yeniden çek etmemiz gerektiğini, yaptığımız işten haz almamız gerektiğini, bir işe niyet ettiğimizde de kentin menfaatleri doğrultusunda hep birlikte karar alıp sonuna kadar mücadele etmemiz gerektiğini herkese buradan ilan ediyorum” dedi.
 
Başkan Kocamaz’ın yaptığı konuşmanın ardından sosyal medyada büyük bir destek kampanyası vatandaşlar tarafından başlatılırken, Kocamaz’ın tekrar aday olması geretktiği vurgulandı ve vurgulanmaya devam ediyor.
 
MHP Genel Merkezinin bu konuda vatandaşları ve kamuoyu araştırmalarını dikkate alarak tekrar Kocamaz ile seçime gitmesi bekleniyor.

Tarsus Haber

Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2018, 20:37

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER