banner1

BAŞKAN CAN'DAN DEV TOPLU KONUT HAMLESİ

TARSUS’TA HERKESİ EV’LENDİRECEK DEV PROJE HALKA DUYURULDU

BAŞKAN CAN'DAN DEV TOPLU KONUT HAMLESİ

“Tarsus’ta Ev’lenmeyen Kalmayacak!” Sloganıyla yola çıkan Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, 472 konutluk Belediye Konutları projesinin tanıtım toplantısını hemşerileriyle birlikte Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirdi.

Halkın yoğun ilgi ve katılım gösterdiği toplantıda Başkan Can, vatandaşlara hem projeyi anlattı hem de sorulara açık yüreklilikle cevap verdi.

Güncel banka faizlerinin yüksekliği yüzünden halkının mağdur olmasına izin vermeyen Başkan Can, bankaları aradan çıkartan bir ödeme planı sundu. Peşin ödemelerde %10 oranında indirim imkanı da sunduklarını belirtirken ön kayıt bedelinin ise yalnızca 1000 TL. olacağının müjdesini verdi. 

Aşırı talep olması durumunda gazi yakınlarına, engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine ve de evi olmayan vatandaşlarımıza öncelik tanınacağını, bu projede hakkaniyetten bir an olsun ayrılmayacaklarını vurgulayan Şevket Can, seramikten betona, her malzemenin en kalitelisinin kullanılacağının da altını çizdi.

İnşaat sektörünün daraldığı, müteahhitlerin piyasadan çekildiği böyle bir dönemde, bu kadar büyük bir proje başlatmanın her belediyenin harcı olmadığı belirtilirken, yeşil alanları, spor tesisleri, çocuk oyun alanları ve diğer özellikleriyle belediye konutları projesi vatandaşlardan tam not aldı.

Çevre düzenlemesini Tarsus Belediyesi olarak bizzat yapacaklarını söyleyen Başkan Can, kurada daire alma hakkı elde edemeyen vatandaşların yatırdıkları ön kayıt bedelini iade edeceklerini de belirtti.

Başkan Can, “Müracaat edenlerin içerisinde anne ve babası yada çocuğu engelli olanlara, anne babası yada çocuğu gazi olanlara, emekli olup konut sahibi olmadığını belgeleyenlere, emekli olmayıp konut sahibi olmadığını belgeleyenlere öncelik verilecek, belirlenecek kontenjan oranında kuraya tabi olmayacaklardır.

Müracaat formu, ön kayıt sözleşmesi ve elimizdeki broşür bir dosya içerisine konularak vatandaşlarımıza verilecektir. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal ise yaptığı konuşmada, “Tarsus 330 bin nüfuslu ve böyle kaliteli bir toplu konuta ihtiyacımız olduğu görülüyor. Belediyemiz külfetli bir işe girişti. Parasal değeri yok, kar amaçlı değil. Belediye başkanımız ev almak isteyenlere böyle kaliteli ve örnek bir yapılaşma olan bir hizmet sunuyor. Bugün böyle bir projeye ‘Bismillah’ dedik. Tüm Tarsus halkımıza hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

Belediye Konutları üç adet zemin+16 katlı, 5 adet zemin+13 katlı toplam 8 adet blok yapılacak olup, bloklardan biri 3+1 (160m2) diğer 7 tanesi 2+1(120)m2’lik dairelerden oluşmaktadır. Bu parseller üzerinde toplam 64 adet 3+1, 388 adet 2+1 daire bulunmaktadır. Yine blokların zemin katlarında daire olarak kullanılacak yerler 85m2 brüt alana sahip ve 2+1 dairelerden oluşmakta olup, toplamda 20 tane zemin kat daire bulunmaktadır. 5 Kasım 2018 tarihinde Belediye tesisleri Beyaz Ev’de kayıtlar alınacak.

Tarsus Haber

Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2018, 19:50

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER