banner1

Tarsus’ta Yerli Tohum Ekimi Gelenek Haline Geldi

Tarsus’ta Yerli Tohum Ekimi Gelenek Haline Geldi

Tarsus Belediyesi’nin yerli üretimi teşvik etmek amacıyla başlattığı yerli tohum atağı Verimli mahallesinde yeniden yapılan mısır tohumu ekimiyle beraber Tarsus’ta hızla yayılmaya devam ediyor.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan;” Yaptığımız işbirliği çalışmalarıyla çiftçinin toprağında hayat bulan yerli tohumlar yeni yerlerin de eklenmesiyle beraber Tarsus topraklarında yeniden bir gelenek haline geldi” dedi.

Tarsus Belediyesi, Tarımsal Araştırma Enstitüleri tarafından ortaya konan tarımsal yeniliklerin çiftçilere ulaştırılması ve yaygınlaştırılması amacıyla yürütülen projenin sürdürülebilirliğini sağlamak adına proje ortağı Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ile birlikte Verimli Mahallesinde 5 dönümlük alana yerli tohum mısır çeşidi olan “Kale” tohumlarının ekimini sağladı.

Tarsus Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürü Nadir Ernariçi, Ziraat mühendisi Mehmet Özer, müdürlük görevlileri ile yörenin çiftçisi Murat Pehlivan’a teslim edilen yerli tohum mısır çeşidi olan “Kale” tohumları toprakla buluşturuldu.

“YERLİ TOHUMDA VERİM YÜKSEK TALEP YOĞUN ÇİFTÇİ MEMNUN”

Yerli ve milli tarımı teşvik etmek amacıyla başlattıkları yerli tohum atağının yaygınlaşarak başarıyı yakaladığını dile getiren Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan; “Yerli tohumda verim yüksek, çiftçiler memnun bu da yerli üretimin yayılması açısından başarıyla ilerlediğimizi gösteriyor.

Bu kapsamda yerli tohumların yayılış ve talep hızına baktığımızda çiftçilerimiz arasında yerli tohuma taleplerin arttığını söyleyebiliriz. Yerli tohum için yaptığımız işbirliği çalışmaları kapsamında da çiftçimize toprak analizinden tutun da yerli tohumların hasat dönemine kadar olan takip ve bakımını da yapıyoruz. Bu süreçte bitki hastalıklarıyla mücadele de dâhil çiftçilerimiz için belediye olarak üzerimize düşen görevi yapmaya her zaman için hazırız.” dedi.

Tarlasına “Kale” mısır tohumlarını eken çiftçi Murat Pehlivan;” Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’a yerli tohumlara verdiği önemden ötürü teşekkür ederek, bu çalışmanın gelişip genişlemesiyle birlikte dışarıya bağımlılığımızı azaltır. Kendi tohumumuzu üretmek daha güzel, en verimli şekilde hasadımızı yapmayı umut ediyoruz. Belediyemizin böyle bir projede yer alıp bizi desteklemesi bizleri memnun etti” dedi.

S. G.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER