banner1

Kent Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi

Kent Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi

Tarsus Üniversitesi bünyesinde kurulan Kent Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (TARSUSUM), Müdürü Prof. Dr. Bülent Şen ve Doç. Dr. Fatih Kaplan Başkan Murat Kaya’ya ziyarette bulundu. 

Merkezin amacı hakkında bilgilendirmede bulunan Prof. Dr. Bülent Şen, Tarsus’un ulusal ve uluslararası düzeyde, kent tarihi ve kültürü ile kent ekonomisi, sanayisi ve kentsel sorunlarının çözümüne yönelik yerel yönetim, kurum ve kuruluşlar ile iş birliği geliştirmek amacında olduklarını ifade etti. 

Başkan Murat Kaya, ziyaretten ötürü duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Tarsus, birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını, Tarsus ‘un üstü kadar altının daha da zengin tarihe sahip olduğunu belirterek “Sosyo-kültürel, tarihi ve coğrafi zenginlikleri ile dünyanın en güzel kentlerinden birindeyiz. Tarihsel anlamdaki zenginliği ve sosyo-kültürel yapısıyla Tarsus bu anlamda çok önemli bir konumdadır. “ 

Üniversitelerin, bulundukları kentleri dönüştürme potansiyeline sahip olduğunu ifade eden Başkan Murat Kaya, bu noktada, Tarsus Üniversitesinin kurulduğu andan itibaren kente yönelik projelerinin yansımalarının görüldüğünün altını çizdi. 

Borsanın, tarım, ticaret ve sanayi alanında pek çok önemli projede Tarsus Üniversitesi ile iş birliği yaptığına da değinen Başkan Murat Kaya, “Aynı lisanı değil, aynı duyguyu paylaşanlar başarıya ulaşır.” Düşüncesiyle, Üniversitemizin gelişmesi noktasında; şehrimizin ve ülkemizin menfaatine olan her konuda, tüm oda ve sivil toplum kuruluşlarıyla da iş birliği ve diyaloğu en üst düzeyde tutarak öğretim elemanlarımız, öğrencilerimiz ve tüm Tarsus ile el ele vererek, Türkiye’nin saygın üniversitelerinden biri haline getirmek için elimizden gelen her türlü çalışmayı yapacağız. Çünkü; iş dünyası, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının üniversitelerle daha yakın çalışarak ihtiyaca yönelik çözümler üretmesi kritik önem taşır.” İfadesinde bulundu. 

Tarsus Objektif

Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2021, 17:17

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER