banner1

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarında 'YAŞAM TANEM- Tarsus Sarıulak Zeytini Projesi Tanıtıldı

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarında 'YAŞAM TANEM- Tarsus Sarıulak Zeytini Projesi Tanıtıldı

Tasus Dedeler Ortaokulu öğrencileri tarafından düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarında “YAŞAM TANEM- Tarsus Sarıulak Zeytini “ projesi tanıtıldı 

Evrensel kültür değerleri ve yöreye özgü tarımsal ürünlerin tanıtılması kapsamında TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Proje yarışmasında kabul edilen “YAŞAM TANEM- Tarsus Sarıulak Zeytini “ projesi Dedeler Ortaokulu öğrencileri tarafından düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarında tanıtıldı. 

Borsa'dan yapılan yazılı açıklamada; "YAŞAM TANEM- Tarsus Sarıulak Zeytini “ Projesi ile beklenen hedef, Tarsus Ticaret Borsası tarafından coğrafi işareti alınan coğrafi işaretli Tarsus Sarıulak Zeytini’nin ve coğrafi işaretli Tarsus Sarıulak Zeytinyağının, bölge halkı, üreticiler ve geleceğin teminatı çocuklarımız ile öğrencilerimiz tarafından daha iyi tanınması ve bu değerli mirasın gelecek kuşaklara aktarılması, ekim alanlarının genişletilmesi, ve nihayetinde hak ettiği ekonomik değere ulaşmasıydı. "

Projeye emek veren projenin kazanılmasına katkı sağlayan,fuarın düzenlenmesinde emeği geçen öğrenci, öğretmen, okul idaresi teşekkür ederiz. " denildi.

Tarsus Objektif

Güncelleme Tarihi: 04 Kasım 2021, 16:09

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER