banner1

Doç.Dr. Ocakoğlu'na 'TÜBA Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı' Ödülü

Doç.Dr. Ocakoğlu'na 'TÜBA Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı' Ödülü
TÜBA-Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanlarını Ödüllendirme Programı (GEBİP) Tarsus Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Mine İnce Ocakoğlu, "TÜBA Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı" ödülüne layık görüldü.

TÜBA- GEBİP Ödülleri; doğa, mühendislik, sağlık bilimleri ile sosyal bilimler alanlarında çalışan üstün başarılı genç bilim insanlarını, bilimsel çalışmalarını Türkiye’de sürdürmeleri, kendi çalışma gruplarını oluşturmaları, Türkiye kaynaklı uluslararası düzeyde nitelikli proje ve yayınlarını ödüllendirme ve teşvik amacıyla 2001’den beri verilmektedir. 

Tarsus Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Mine İnce Ocakoğlu'nun bilimsel çalışmalarının temelini güneş enerjisi alanında organik güneş hücrelerinde kullanılmak üzere ışık absorblayıcı fotosensörlerin ve diğer güneş hücre bileşenlerinin tasarımı, sentezi ve fotovoltaik performansının test edilmesi oluşturmaktadır.

Doç. Dr. Ocakoğlu bugüne kadar bir çok ulusal/uluslararası projede yürütücü ve araştırmacı olarak yer almıştır ve  uluslararası bilimsel dergilerde basılmış toplam 46 makalesi bulunmaktadır.

Bu makalelere Aralık 2018 itibariyle Web of Science atıf endeksine göre 812, Google Akademik atıf endeksine göre ise 1013 atıf yapılmıştır.

Doç. Dr. İnce, 2012 yılında İspanya'da, Nanoscience and Molecular Materials alanında en iyi doktora tezi ödülünü almıştır. Ayrıca 2016 yılında UNESCO - L’ORÉAL Genç Bilim Kadınları Ödülü’ne ne layık görülmüştür.

Tarsus Haber

Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2018, 23:43

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER